Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura RDX: produkční verze sportovního SUV

Libor Zezulka
Diskuze (21)
V New Yorku odstartoval další ročník autoshow, na kterém se představí především americké novinky. Například Acura přivezla produkční verzi crossoveru RDX.

Nový model RDX Acura představila na autoshow v Detroitu, do New Yorku, jak ostatně na detroitské autoshow slíbila, přivezla sériovou verzi tohoto crossoveru. Design RDX vznikl v kalifornském studiu pod vedením amerických designérů, technickou stránku si vzalo na starosti japonské vývojové centrum. Acura RDX stojí na zcela nové podvozkové platformě se zadním víceprvkovým zavěšením a 18palcových kolech, která roztáčí motor o objemu 2.3 litru.

Čtyřválec i-VTEC přeplňovaný turbodmychadlem s variabilní geometrií lopatek poskytuje maximální výkon 176 kW při 6000 otáčkách, síla proudí na všechna čtyři kola (pohon 4x4 náleží do standardní výbavy RDX) skrze pětistupňovou automatickou převodovku. Uvnitř modelu RDX Acura slibuje komfort a zároveň praktičnost, zadní sedadla dělená v poměru 60:40 bude možné sklopit, vytvořit rovnou ložnou plochu a zvětšit zavazadlový prostor až na 1716 litrů objemu.

Crossover RDX nabídne v základní výbavě například automatickou dvouzónovou klimatizaci, multi-informační displej MID, výkonný hudební aparát se sedmi reproduktory, z bezpečnostních prvků jsou to čelní, boční a hlavové airbagy a elektronický stabilizační systém. Citlivá elektronika ovládající pohon všech kol rozděluje točivý moment podle aktuálních jízdních podmínek na přední a zadní nápravu a také mezi levou a pravou stranu.

Libor Zezulka
Diskuze (21)