Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Integra se vrací se dvěma páry dveří. Nevypadala by ale lépe jako kupé?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Značka Acura, která patří japonské Hondě, před několika dny představila prototyp nové Integry. A některé fanoušky zklamalo, že se tohle slavné jméno nevrací společně s dvoudveřovým kupé.

Novinka, u níž je mimochodem pravděpodobné, že se nebude prodávat v Evropě, totiž představuje pětidveřový liftback. Pro úplnost je ale třeba dodat, že předchozí generace Integry nebývaly jen dvoudvířkem, dostupné byly i ve verzích se dvěma páry dveří.

Přesto snad není přehnané tvrzení, že označení Integra proslavila právě kupé. A proto se onomu zklamání ze strany některých fanoušků asi nelze příliš divit.

Brzy po premiéře prototypu se tak objevily nezávislé designové studie, které pětidveřový liftback přeměnily právě na dvoudvířko. Do jedné se na YouTube pustil například grafik a designér známý jako TheSketchMonkey.

Kromě toho, že z vozu vyretušoval zadní pár dveří, přepracoval i některé designové prvky prototypu a přidal nová kola a zadní křídlo. Výsledek má více připomínat Integru v provedení DC2.

Do transformace se pustil také Nicolás Basilio, který z liftbacku udělal rovnou dvoudvéřovou Integru Type R. Ani on se tedy nespokojil s odmazáním zadních dveří, autu přidělal také řadu sportovních dílů.

Nová Integra by měla technicky vycházet z nové Hondy Civic. Počítá se s nasazením přeplňovaného benzinového čtyřválce o objemu 1,5 litru, který by měl nabídnout výkon 149 kW a točivý moment 250 N.m. Stejné parametry má totiž sportovněji laděný Civic Si pro americký trh.

Acura Integra by se měla začít prodávat v příštím roce.

Jan Zajíc
Diskuze (4)
17. 11. 2021 23:41
Re: 2 pary dveri
Ty si vážne blbec. Načo komentuješ veci ktoré nedokážeš pochopiť?
Avatar - 3_diamanty
17. 11. 2021 14:19
Re: Integra...
Dobre automobilove casy uz boli to je fakt ... ale som rad ze som ich aj ja este zazil....
Avatar - xxc
17. 11. 2021 11:24
2 pary dveri
co je zle na 4 dverach? ved ich nemusi nikdy otvarat, ked nechce :-) ked niekto jazdi sam, preco sa ludia nestazuju na dvere spolujazdca? sam jazdiaci clovek ich v zivote nevyuzije
Avatar - pradeda777
17. 11. 2021 11:23
Integra...
....jako dvoudveřák.... :yes: Ale jen jako patnáctistovka? :-( Já vím, doba je zlá....doba je k.u.r.w.a zlá... :-[]