Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majitel před lety schoval Integru Type R do izolované místnosti. Teď je auto na prodej

Martin Tolar
Diskuze (0)

To si tak koupíte auto, zavřete ho někam a skoro zapomenete, že ho máte. A pak ho po letech zkusíte prodat.

Nevím, jestli se mám radovat, že se takové auto našlo, nebo děsit, že s ním někdo dobrovolně nejezdil. Protože jestli něco vážně chcete dělat, je to jezdit s Integrou Type R. 

Přesto jeden Kanaďan Integru Type R z roku 2001 zavřel do pečlivě izolované místnosti a vytáhl ji až nyní. Celý čas mezitím strávila Integra sama pod plachtou na zvedácích jen s několika obrazy a plakátem od piva Corona.

Pravdou však je, že auto si nějakou zábavu užilo, má nakrouceno132 tisíc kilometrů, kdy dělalo svému řidiči radost. A naštěstí nedošlo k žádné nehodě, takže nijak za provozu neutrpělo. Stav se blíží dokonalosti a i lak by měl být původní, možná až na nárazník. Jedinou úpravou je prý jen sání AEM.

Konkrétní Integra je dost vzácná už jen tím, že jde o verzi Type R. Jde ale o jeden z pohých 250 exemplářů, které Acura (severoamerická značka Hondy) prodala v bílé barvě Championship a má v sobě ještě vzácnější červená anatomická sedadla. Prodejce prý dostal nabídku 127 tisíc korun jen za ta. 

Integra Type R bývá často označována za nejlepší předokolku na světě. Skvostem je i její řadový čtyřválec s výkonem 195 koní a točivým momentem 176 Nm. Jistě, tady bylo trochu pomoženo i tím sáním, ale to je úprava přínosná, navíc v každém případě snadno vratná do původní podoby.

Auto už je na aukčním serveru eBay za 40 tisíc kanadských dolarů. To není ani 700 tisíc korun, což za Integru Type R v tomto stavu zní jako fér nabídka.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme