Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Acura TSX: Sportovní akordy pro rok 2011

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Acura, sportovní odnož Hondy pro USA, vystavuje na autosalonu v Los Angeles inovovaný sedan TSX.

Evropan nemusí dlouho tápat, který model japonské automobilky mu Acura TSX připomíná. Jistě, jedná se až na pár stylistických odlišností o aktuální Accord. Designové změny jsou navíc opravdu minimální, takže byste je hledali skoro lupou. Vizáž sedanu byla jen stylisticky přiblížena kombi Sport Wagon, které bylo představeno letos na jaře. Jiná je mřížka chladiče, přední mlhovky a grafika zadních světel. Výraznou chromovanou masku má TSX již od roku 2008.

Motory jsou na výběr dva: čtyřválec o objemu 2,4 l a 3,5-litrový V6. Výkonové parametry zůstaly při starém, například silnější pohonná jednotka tak nabízí 209 kW (284 k) a 344 Nm. Technici ovšem zapracovali na snížení tření pohyblivých částí a tím klesla spotřeba paliva. Základní agregát spřažený s pětistupňovou samočinnou převodovkou žádá za své služby na stokilometrovou vzdálenost 10,7 l ve městě, respektive 7,6 l na dálnici. Na výběr je u něj také šestistupňová přímo řazená, která spotřebu o něco zvýší. U šestiválce (výhradně s automatem) jsou hodnoty dle americké metodiky EPA následující: 12,4 l/100 km v městském provozu, 8,4 l/100 km v dálničním. Automat umožňuje také přímou volbu rychlostí a jeho elektronika byla přeprogramována.

Čtyřválcová TSX má v základu sedmnáctipalcové pětipaprsková litá kola, šestiválec o palec větší. V interiéru najdeme novou středovou konzolu, tmavší čalounění a stříbrné dveřní kličky. Vnitřní prostor byl navíc lépe odhlučněn instalací silnějších skel. Pokud zákazník zvolí Technology Package, dostane nový displej navigace s VGA rozlišením a rozhraní Song By Voice s harddiskem o kapacitě 60 GB pro uložení hudby.

Modernizovaný sedan Acura TSX se k americkým prodejcům dostane ještě tento měsíc, ceny začínají na 29.610 dolarech (zhruba 535.000,- Kč), V6 stojí od 35.150 dolarů (635.100,- Kč) výše.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)