Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo chystá soupeře pro BMW 4 a 6

Michal Fokt
Diskuze (22)
Alfa představením kupé 4C se sportovně laděnými modely ani zdaleka nekončí - po roadsteru přijdou i kupé střední a vyšší střední třídy.

Není pochyb o tom, že Fiat má opravdu v plánu oživit značku Alfa Romeo. Existuje již zcela konkrétní plán, jen toho má italský koncern v současnosti trochu moc a Alfa se ocitla na vedlejší koleji. Tak lze alespoň chápat informace, které se kolem milánské automobilky v poslední době množí. A co všechno se tedy chystá?

Nový směr vývoje značky Alfa Romeo nastínil sportovní model 4C a není žádným tajemstvím, že se do nabídky vrátí Alfa Spider, kterou bude v Hirošimě pro Italy vyrábět Mazda s využitím techniky MX-5 s výjimkou motorů, které použije Alfa vlastní. Tyto zvěsti vyvolaly řadu fám, že by snad Alfa měla kompletně přejít na pohon zadních kol. To je ovšem luxus, který si dnes nedovolí ani BMW a Mercedes, nicméně zajímavé zadokolky by měly postupem času přibýt.

Alfa by ráda měla sedan střední třídy s pohonem zadních (a všech čtyř) kol a od něj odvozené kupé, které by postavila proti BMW řady 4. Téměř jistá je také výroba sedanu vyšší střední třídy, tedy sourozence Maserati Ghibli, jenž by také měl vzniknout u obou značek s karoserií kupé. Jenže zatímco v případě trojzubce půjde o vysloveně sportovní GranSport, Alfa postaví kupé, konkurující šestkovému BMW. V obou případech se ale bavíme nejdříve o roku 2016.

Tu méně vzrušující budoucnost Alfy pak představuje SUV s pohonem všech kol a překvapivě nejistá situace panuje ohledně subkompaktní a nižší střední třídy. Jakkoli se zdá být nástupce modelu MiTo a Giulietta samozřejmostí, kolem nich zatím panuje hrobové ticho. Jisté ovšem je, že vzhledem k dostupnosti platforem pro oba modely v rámci koncernu své nástupce dostanou a to opět s pohonem předních kol, datum jejich uvedení na trh je velmi nejistý. Vše totiž nasvědčuje tomu, že expanze v Evropě, která tento typ aut vyhledává nejvíce, není teď pro Alfu prioritou.

Michal Fokt
Diskuze (22)
Avatar - Fe
10. 12. 2013 19:10
Re: Alfa chystá...
Proste KIA cocot.. vždy zbytočný a odveci komentár.. :no: :no: :no:
10. 12. 2013 07:18
Re: Alfa je jako Iveta.
pravda.... Obě to bývaly kočky a obě jsou nyní na dně.... Ovšem u Alfy je aspoň teoretická šance, že se z toho vylíže.... :yes:
10. 12. 2013 01:39
Re: Viac info a menej kecov:
díky :yes:
10. 12. 2013 01:38
Re: Odstrašující příklad novinářské práce
ACZ je centrálním mozkem lidstva! Je tedy sám sobě zdrojem. >:D
Avatar - Ham.
10. 12. 2013 01:04
Re: Alfa je jako Iveta.
Není potřeba děsit, chrabrý ochránce Sergio je už dávno na scéně a usilovně pracuje na neposkvrněné pověsti Ivety. ;-)
Edit: Alfy.