Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Milano: Americká 75 v dobovém testu MotorWeeku (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
Typ 75 je pokládán za poslední opravdovou Alfu Romeo. Vznikl ještě za dob samostatnosti značky a měl zadní pohon.

Alfu Romeo 75 si značka s křížem a hadem ve znaku nadělila v polovině 80. let k půlkulatému jubileu. A povedla se jí. Proti zavedené konkurenci byla jiná, svá, italská. Pohon zadních kol sice vyznávali i v Mnichově u trojkové řady, ale její převodovky byly umístěny vpředu. U jižanské krásky tomu bylo přesně naopak... Klínovitý design firemního Stile Centra se také vymykal všemu ostatnímu, ostré úhly byly sice před třemi dekádami v módě, ale takovéto? Stylisté v čele s Ermannem Cressonim odvedli perfektní práci.

Jinakost se projevovala i v interiéru, umístit například tlačítka elektrického ovládání oken na strop k vnitřnímu zpětnému zrcátku normálního člověka zodpovědného za ergonomii prostě nenapadne. Jenže právě v takových detailech se skrývá kouzlo poslední skutečné alfy bez prvků Fiatu a s klasickou koncepcí. Fenomenálních, byť i značně vrtošivých „settantacinque“ se za necelých sedm let produkce (od května 1985 do února 1992) vyrobilo 378,5 tisíce.

Opravdu sportovní sedan tehdejší střední třídy si mohli koupit také Američané, tam jej ovšem považovali za kompakt a nenesl ono číselné označení, jmenoval se pěkně podle italského města: Milano. MotorWeek otestoval v roce 1988 tradičně červený vůz s poctivým vidlicovým třílitrovým šestiválcem OHC o výkonu 138 kW a točivém momentu 245 N.m. Vynikal nádherným zvukem a auto jelo jako z praku. Z klidu na 97 km/h (zůstaňme u amerických údajů, když jde o tamní specifikaci) dokázalo zrychlit za 8 s a mělo dokonce i samosvorný diferenciál. Čtvrt míle, tedy 402 m s pevným startem zvládlo za 15,9 s s konečnou rychlostí 142 km/h. Žádný automat se v tomto konkrétním případě nekonal, pětistupňový manuál se sem hodil daleko více...

Zkoušená alfa byla navíc lehce ospoilerovaná a výborné brzdy už krotilo ABS. V interiéru se nezapomnělo na přední Recara a tříramenný výškově stavitelný volant, jeho otáčení pomáhal posilovač. Mechanická parkovací brzda měla svébytný „letecký“ tvar a posuvná střecha už byla elektrická. MotorWeek vyzdvihoval jízdní vlastnosti, motor, prudkou akceleraci i více než slušnou deceleraci a ovladatelnost. Vadilo méně místa na hlavu (se „šíbrem“) a nepraktický zavazadelník, ale hranu víka až k nárazníku tehdy ještě zdaleka všechna auta neměla, Milano rozhodně nebylo výjimkou....

A co víc, Alfa Romeo se k zadnímu pohonu vrátí a snad již brzy představí ideového nástupce 75. Také za moře znovu nesměle nakukuje. Pomalu, ale jistě...

Aleš Dragoun
Diskuze (15)
5. 6. 2015 13:12
Re: Super
Sice nevím, ale nebylo 3.0 Milano 12v a Amerika 24v. Tohle ale fakt vůbec nevím. :'-(
Tak v tom sprintu to tedy bylo ( jestli to byla 24v) asi mezi volantem a sedačkou. >:D
4. 6. 2015 07:29
Re: Super
Byla to America. Motor nekdo oddelal jeste pred dovozem sem (vzhledem k tomu, co Busso bezne vydrzelo by me zajimalo, kdo ho dokazal znicit...), takze auto se dovezlo bez motoru (v roce 1998), a montaz 3,0 V6 24v z AR 164 Q4, kterou mel majitel na zahrade po omotani o strom byla zkratka jistota. Ten 3,0 24v tahl hodne odspoda, dokazal protocit zadni kola na miste pri rozjezdu na dvojku, myslim, ze ten bys na sprintu nedal ani na zlomek sekundy :-)
Jinak ta 75 s tim 3,0 24v skoncila v Polsku, ten typek, co ji koupil ji ma dodnes, je to bud predseda, neboo nejaky cinitel v polskem AR klubu a vymazlil ji do neskutecne podoby... Nekde na polskem webu je k nalezeni i s fotkama.
3. 6. 2015 16:16
Re: Super
Joo, a bylo to Milano, nebo Amerika? Tam si myslím, že byl nějaký rozdíl, ale teď si vůbec nevzpomenu. :-(
3. 6. 2015 16:14
Re: Super
Asi právě tím, že to je právě 12v, kterej táhne víc odspoda a 164 se dělala už pod Fiatem. Konečná rychlost je o něčem jiným to se nedá popřít, že 24v je lepší. Nebo se mýlím? Na sprintech jsem 3.0 dával, ale na konci už jsem měl co dělat, aby mě nešmiknul. Možná to bylo o řidičovi. :-)
3. 6. 2015 08:52
Dělo...

...navždy :yes: