Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Alfa Romeo Milano oficiálně: První elektromobil značky bude i se spalovákem

Lukáš Volšický
Diskuze (66)

Italská Alfa Romeo představuje historicky první model značky. Nové Milano se však bude vyrábět i se spalovacím mild-hybridem.

Historicky první Alfa Romeo na elektřinu se oficiálně představuje. Italská automobilka v Miláně, hlavním městě módy, odhalila nejmenší dnešní model značky. Novinka je sourozencem italského Fiatu 600, francouzského Peugeotu 2008 a amerického Jeepu Avenger. Všechny je spojuje subkompaktní segment SUV-B a modulární architektura STLA Small, vyvinutá z platformy CMP koncernu Stellantis.

Italský design a velká praktičnost

Nová Alfa Romeo přijíždí na svět s charakteristickým sportovním designem značky a je výrazně jiná než všechny aktuální modely značky. Alfa Romeo uvádí, že chce vytvořit emociální spojení mezi řidičem a vozem a na novince vyvinula stylingové rysy inspirované slavnou minulostí značky. Ikonický „zkrácený ocas“ odkazuje na legendární sportovní Giulii TZ. Výrazná příď pak nese adaptivní Full LED Matrix světlomety s novým světelným podpisem.

V oficiální tiskové zprávě značka uvádí, že Milano je 4,17 metru dlouhé, 1,78 metru široké a 1,5 metru vysoké, přičemž jej navrhlo tovární stylingové studo Alfa Romeo Centro Stile. Se základním objemem 400 litrů pak elektrická verze podle slov automobilky nabízí největší zavazadlový prostor ve své třídě.

Základem architektury sportovně vypadajícího interiéru je dvojice 10,25" obrazovek pro digitální přístrojový štít a dotykový displej infotainmentu. Automobilka jej vyvinula pro práci s widgety i grafickými komponenty navrženými pro intuitivní interakci se všemi funkcemi, které si můžete přizpůsobit rychlým a snadným přetažením. Díky tomu Milano umožní vytvořit si vlastní domovskou stránku.

Ibrida a Elettrica

Nová Alfa Romeo Milano se bude vyrábět s hybridním spalovacím i čistě elektrickým pohonem. Spalovací specifikace Ibrida bude k dispozici s pohonem předních kol nebo pohonem všech kol Q4 a technickým základem bude 48voltová mild-hybridní přeplňovaná tříválcová dvanáctistovka s VGT turbodmychadlem koncernu Stellantis o maximálním výkonu 136 koní a s novou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Na elektřinu bude jezdit hlavně ve městech.

Elektrická varianta Elettrica pak bude dostupná ve dvou výkonových variantách o 156 nebo 240 koních. Obě elektrické verze budou vybaveny vysokonapěťovým akumulátorem s kapacitou 54 kWh a Alfa Romeo uvádí, že slabší specifikace slibuje nejdelší dojezd na jedno nabití až 410 kilometrů. Parametry silnějšího modelu zatím nezveřejnila.

Zaváděcí edice Speciale

Nová Alfa Romeo Milano se v Evropě začne prodávat s vrcholnou zaváděcí edicí Speciale. Bude dostupná ve spalovací variantě Ibrida o 136 koních nebo elektrické verzi Elettrica o 156 koních. Milano Speciale bude k dispozici pouze při zahájení prodeje a nabídne ikonickou červenou barvu Brera, 18“ kola Petali a luxusní interiér se sedadlem řidiče s masážní funkcí. Elektrická verze pak bude disponovat třífázovou palubní nabíječkou s výkonem 11 kW.

Standardně se pak bude Alfa Romeo Milano prodávat se třemi balíčky výbavy – Techno, Premium a Sport. Zahájení prodeje naplánováno na letošní léto a základní cena by měla začínat pod hranicí 30.000 eur, tedy přibližně 760 tisíc korun.

Video se připravuje ...

Anketa

Nová Alfa Romeo Milano se mně:

Líbí
Nelíbí

Lukáš Volšický
Diskuze (66)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
13. 4. 2024 08:37
Re: Alfa to neni
Mimochodem... 135 cm byla presne vyska Alfy 33.

A neprisla mi extremne nizka.
:-)
Avatar - Ja Prvni 123
11. 4. 2024 20:46
Re: Re: Alfa to neni
Predevsim tady v diskuzi to zni jinak, nez v prodejne.

Je to vizualne trochu "tezke", ale vnitrek je ok i v normalnim provedeni, jako elektricka ctyrkolka s hybridem se to prodavat bude.
U nas asi malo, my potrebujeme mit na aute svastiku... ale CR Alfu fakt nezivi.

A mozna zejmena s normalnim vnitrkem. Je to mnohem utulnejsi.

Jsem v rozpacich hlavne z toho zadku.
Ale pockam na real.
Avatar - Ja Prvni 123
11. 4. 2024 20:41
Re: Alfa to neni
Vsak jo, to by byla Alfa!
:-)

Ale jinak souhlas. Vypada to vysoke.
Ale 5dv Stilo melo vysku 1525mm, kombik dokonce 1570.

Pockam se soudy, azto uvidim zive.
A nejlepe, az se v tom svezu.
V hybridu.
11. 4. 2024 14:30
Re: Cena
31900 je cena zavádějící série Speciale. Normální prodeje začínají na 29 900euro
Avatar - 3_diamanty
11. 4. 2024 13:43
Re: Po Tonale
Som zvedavy na predaje milana.. ale aj tonale sa este len rozbieha... tieto dve novinky maju urcite vacsi predajny potencial ako giulia ... ladova kraska ....