Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Stelvio: Bude až v L.A.?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Vše zatím nasvědčuje tomu, že se letos Alfa Stelvio prodávat nezačne. Představí se totiž nejspíš až v listopadu v Los Angeles.

Alfa Romeo zatím poslední verzi svých slibů plní. V Ženevě se prezentovaly běžné verze sedanu Giulia a výroba by měla být spuštěna koncem měsíce. Vzhledem k tomu, že do letošních plánů spadá i představení crossoveru Stelvio, chceme věřit tomu, že se ho letos opravdu dočkáme.

Objevily se sice i zvěsti, že se milánská novinka začne letos i prodávat, teď ale vše nasvědčuje tomu, že bychom měli počítat až s rokem 2017. Australský Motoring totiž s odvoláním na šéfa Maserati Haralda Westera informuje, že bude Stelvio představeno až na samém konci letošního roku. Z toho lze vcelku snadno odvodit, že se místem premiéry stane Los Angeles Auto Show, která se koná v listopadu. Jde totiž o jedinou významnou automobilovou výstavu v této části roku a nemůže být pochyb o tom, že Alfa Romeo bude cílit svůj crossover v první řadě na USA, takže to celé dává smysl.

Jak jistě víte, Stelvio využije v maximální možné míře techniku Giulie, což znamená zejména využití platformy a čtyř- a šestiválcových motorů, a to zřejmě včetně vrcholné sportovní verze Quadrifoglio Verde. Lze očekávat, že standardně bude vůz zadokolka a pohon 4x4 bude k dispozici za příplatek, vzhled je zatím přísně tajný a po síti kolují jen různé fotomontáže.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Romeo
9. 3. 2016 12:29
Re: Pevné verím
...moze byt.... :yes: >:D
9. 3. 2016 10:44
design
já zase pevně věřím, že takto vypadat nebude ....
Avatar - CoureSportivo
9. 3. 2016 09:55
Pevné verím
Pevné verím že Alfa nebude nasledovať trend ostatných automobiliek ale každé auto bude mat svoj špecifický dizajn. :-) V Novembri už bude predstavení predprodukční model.