Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

LN: Armáda ztratila dva obrněné kabriolety Tatra

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
Dva speciály TATRA za 18 milionů, sloužicí skupině speciálních operací Armády ČR, údajně pouze nejsou zaúčtované.

Ministerstvo obrany údajně "pohřešuje" dva obrněné vozy Tatra, které byly v roce 2007 nasazeny v Afghánistánu u útvaru vojenské policie SOG. O dva roky později, kdy byl útvar zrušen, tatrovky zmizely. Jeden vůz přitom stál zhruba devět milionů korun. Ve svém dnešním vydání to píšou Lidové noviny (LN). Ministerstvo však v reakci na článek médiím oznámilo, že auta jsou uložena v Zásobovacím středisku Rančířov.

Mluvčí vojenské policie Jan Čermák řekl listu, že materiál zrušeného útvaru SOG byl nabídnut ostatním součástem resortu. Poté vojenští policisté ztratili vozy ze zřetele. V pátrání nebylo podle deníku úspěšné ani ministerstvo obrany, které vylučovací metodou zjistilo, že u nich vozy nejsou. Po zveřejnění informací v LN ale úřad uvedl, že ví, kde se auta nacházejí. "Obě vozidla byla po zrušení jednotky předána jako součást souboru movitých věcí do Zásobovacího střediska Rančířov, kde byla řádně ošetřena a uložena," sdělil ČTK Jan Šulc z oddělení komunikace s veřejností generálního štábu armády.

Bývalý poručík jednotky SOG, který chtěl zůstat v anonymitě, řekl deníku, že když se jeho útvar rozpadl, nastal strašný chaos. "Lidi z útvarů po republice přijížděli do Prahy a rozebírali si naši techniku," tvrdí.

Podle deníku byly tatrovky pro jednotku SOG speciálně upravené. Vojáci na ně například dodali pancéřování a zbraně. Také uřezali střechu, aby se vozy vešly do přepravního letounu Herkules. I proto by o ně stál Vojenský historický ústav, píšou LN.

"V současné době probíhá postupné rozúčtování souboru movitých věcí předaných útvarem SOG na jednotlivé kusy. Poté bude možno s nimi účelně nakládat a přidělit je k užívání jednotlivým součástem ministerstva obrany dle jejich potřeby," řekl Šulc.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (13)
14. 12. 2011 11:17
Re: Trošku mi to připomíná zprávu v Izvestijach
tak má to spousty mutací ;-)

a ještě jeden:

Váňa se po dlouhé době dočkal žigulíka. Hrdě ho zaparkoval před domem a ráno - ráno žigulík nikde. Váňa pospíchá na milici. Milicionář ho vyslechne a povídá.... Vidíte soudruhu tady ten obraz na němž je soudruh Lenin?
ano
a co vidíte?
no soudruh Lenina a několik jeho soudruhů diskutuje...
ano a co má soudruh Lenin v ruce?
čepici...
a co dělá s tou čepicí?
drží ji v ruce...
Vidíte - soudruh Lenin se svými nejbližšími soudruhy si svou čepici drží v ruce a Vy zaparkujete svého žigulíka bez dohledu přes noc před domem....
Tak se nedivte a vypadněte....
Avatar - Barrichello
14. 12. 2011 09:37
Re: Trošku mi to připomíná zprávu v Izvestijach
To bylo trošku jinak:

na rusko-čínské hranici došlo k závažné incidentu. Dva čínské tanky napadly ruský traktor. Traktor střelbu opětoval a poté se vznesl...
Avatar - ryman
13. 12. 2011 21:57
Re: Trošku mi to připomíná zprávu v Izvestijach
>:D >:D :yes:
13. 12. 2011 20:30
Re: řešení
Jen tak pro zajimavost, ak dlouho zabere dat dohromady takovou snusku pitomosti, co jsi vyplodil?
13. 12. 2011 17:41
Trošku mi to připomíná zprávu v Izvestijach
Tass: Dva pokojně orající sovětské traktory na sovětsko-čínské hranici byly dnes ráno zákeřně napadeny šesti čínskými tankovými divizemi. Po odražení útoku a zničení nepřátelských divizí, oba traktory pokojně dokončily orbu a poté vzlétly a vrátily se do svého Kolchozu........(kamže se poděly ty dvě tatrovky?)