Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin budou stále pohánět motory Ford

Jakub Kraus
Diskuze (12)
Aston Martin podepsal dohodu s Fordem o dodávání motorů pro britské sportovní vozy na následujících pět let.

Britský automobilový producent z Gaydonu to nemá jednoduché. I přes stoletou historii a úspěchy v poslední době je to stále malý výrobce, který nemůže konkurovat ostatním s možností velkých investic do vývoje. Proto je důležitou zprávou prodloužení dodávek motorů od amerického automobilového obra, Fordu, na dalších pět let.

Prodloužení dodávání vidlicových osmi- a dvanáctiválců pro Aston Martin je důležité i pro pracovníky v továrně Fordu v Kolíně nad Rýnem, kteří budou mít stále co na práci, a tak jedinou neznámou je postavení Mercedesu. Ten měl s britskou značkou navázat spolupráci právě ve výrobě motorů a dalších pět let Fordů v přídích Astonů této spolupráci moc nenahrává.

Tato dohoda tak bude jakýmisi zadními vrátky Aston Martinu, který bude mít spoustu času pro uzavření dohody s Daimlerem a přizpůsobení svých vozů jeho motorům. Tím nejdůležitějším však je informace, že Aston Martin bude i v budoucnu poháněn vidlicovými dvanáctiválci.

Jakub Kraus
Diskuze (12)
26. 6. 2013 18:12
Koukám
že se tady seběhli sami géniové. Většina že nich netuší že motory v Astonu jsou od Fordu už nějaký pátek. A jiní neví že Cosworth prodal Audi právě Ford který ho taky nevlastnil zrovna týden.
Avatar - KubikCv
26. 6. 2013 17:43
Re: slovíčko stále
mají si kde hrát >:D
Re: slovíčko stále
Motory Ford je pohánějí a ještě v nich jezdí ? A co lidi ? :-!
Avatar - KubikCv
26. 6. 2013 17:18
slovíčko stále
Někdo tady přehlédnul slovíčko stále....Aston Martin budou stále pohánět motory Ford...takže údiv není na místě...Fordí motory v něm dávno jezdí a nikomu (až na čecháčky) to nevadí
Avatar - flyboyeda
26. 6. 2013 16:40
Re: Aston bude mít motor Ford
Nezní to moc dobře že motory pro slavný Aston Martin vyrábí Ford, budou to trochu jiné motory než jsou v klasických Fordech,ale tá nálepka není moc šik