Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin má nového designéra. Autora Volkswagenu Arteon

David Bureš
Diskuze (9)
Nový designér britské automobilky Tobias Sühlmann v minulosti pracoval nejen u Volkswagenu, ale také třeba u Bugatti.

Britská značka Aston Martin nepochybně patří mezi výrobce nejhezčích aut na světě, ostatně modely DB9, One-77 nebo třeba Rapide jsou toho perfektním důkazem. Přestože si Aston drží tuto úroveň už mnoho let, čas od času musí svůj designérský tým obměnit. Novou akvizicí je tak Tobias Sühlmann.

Tobias Sühlmann přichází k Aston Martinu z koncernu Volkswagen Group, v němž tento devětatřicetiletý designér působil od začátku své profesní kariéry. Naposledy pracoval u Bugatti, na pozici vedoucího tvůrčího vývoje designu exteriéru však vydržel pouhých devět měsíců. Před pár měsíci v této funkci nahradil Sashu Selipanova, který odešel do koncernu Hyundai, respektive k jeho luxusní značce Genesis.

Spíše než svou prací pro Bugatti se Sühlmann proslavil svými díly pro Volkswagen, kde pracoval předtím. Sühlmann je totiž autorem tvarů povedeného Volkswagenu Arteon nebo aktuálního Volkswagenu Touareg, jimž předcházely koncepty Sport Coupe GTE a T-Prime GTE též z jeho dílny.

O tvorbu vnějších tvarů aut se Sühlmann bude starat také u svého nového zaměstnance. Na pozici vedoucího exteriérového designu nahrazuje Milese Nurnbergera, který se stává ředitelem designu značky. Oba se přitom budou ve svých funkcích zpovídat slavnému Marku Reichmanovi, dlouholetému kreativnímu řediteli Aston Martinu.

V tuto chvíli je zatím předčasné hovořit o tom, na jakých projektech bude Sühlmann v Gaydonu pracovat. Jeden by se ale našel, dá se předpokládat, že na starosti bude mít vnější design připravovaného SUV oživené značky Lagonda. Elektromobil vycházející z letošní studie Lagonda Vision Concept přijde na trh v roce 2021, a tak má Sühlmann ještě čas na to navrhnout jeho design.

David Bureš
Diskuze (9)
17. 5. 2018 08:36
Chudak Aston...
Arteon je tlusta Berta, doufam, ze Aston tenhle machr nezprzni podobne jako puvodni CC...
Avatar - Hammunasakra
17. 5. 2018 08:12
Re: Galeria nema chybu...
:yes: :-!
Avatar - N6600
17. 5. 2018 06:49
Re: Galeria nema chybu...
Pokial viem, zalozil si vlastnu firmu a pracuje pre Samsung.
Avatar - N6600
17. 5. 2018 06:45
Re: Galeria nema chybu...
Podla clanku pracoval i v Bugatti a na konceptoch pre VW. Tie su kde?
Avatar - rokyta.p
16. 5. 2018 23:07
Re: Galeria nema chybu...
Když já si zrovna z Arteonu co se týče designu na zadek úplně nesedám :-| Mimochodem nevíte, prosím někdo kde zakotvil Chris Bangle po Bmw???