Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin nabídne v hybridní nebo elektrické verzi všechny své modely

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aston Martin se připravuje na uvedení svého prvního sériového elektromobilu v podobě modelu RapidE, ale jeho generální ředitel Andy Palmer, již nyní poodhalil, že elektrifikace čeká všechny modely.

Aston Martin v červnu letošního roku oznámil, že pracuje na elektromobilu RapidE. Ten má dorazit v roce 2019 a vzniknout v sérii 155 exemplářů. Ve stejném roce se máme dočkat i crossoveru DBX a ten má vedle zážehových osmiválců a dvanáctiválců figurovat v nabídce své značky i s hybridním a čistě elektrickým pohonem.

Andy Palmer, generální ředitel britské značky, nyní v rozhovoru pro Financial Times poodhalil poměrně blízkou budoucnost automobilky a uvedl, že do poloviny roku 2020 má být Aston Martin 100% hybridní. Zároveň ovšem dodal, že hybridní pohonné systémy nemají být u vozů jeho značky standardem a jedinou možností, ale naopak pouze jednou z možností vedle konvenčních verzí, vybavených pouze spalovacími motory.

Nabídku vozů značky Aston Martin pak mají v návaznosti na již ohlášený RapidE a crossover DBX doplnit i elektromobily odvozené z dalších modelových řad. Andy Palmer v souvislosti s tím očekává, že do roku 2030 budou zhruba 25 % prodejů značky Aston Martin tvořit právě vozy s hybridním nebo čistě elektrickým pohonným systémem.

Rozhovor pak vedle informací o hybridech a elektromobilech v řadách značky Aston Martin přinesl i zajímavou informaci ohledně supersportovního modelu, jenž se má v roce 2020 stát přímou konkurencí pro Ferrari 488 GTB či Lamborghini Huracán. Ten totiž může dostat zcela novou pohonnou jednotku v podobě vidlicového šestiválce, jímž mohou být následně vybaveny i další modely.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)