Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin plánuje výrobu nového supersportu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Nový majitel značky Aston Martin má velké plány do budoucna. Automobilce nestačí, že její výrobky jsou konkurencí pro vozy s koníkem, býkem, okřídleným B a jinými exkluzivními znaky.

Anglický Autoexpress na svých stránkách uveřejnil článek, podle kterého po modelech DBS a připravovaném čtyřdveřovém Rapide, jehož prodej má být zahájen v roce 2010, přijde vlajková loď pojmenovaná DBX. Tento stroj by měl být konkurencí pro vozy jako je Mercedes-Benz SLR nebo dokonce Bugatti Veyron a pozvednout tak ještě výš úroveň luxusních sportovních vozů z Velké Británie.

Nový vůz se bude inspirovat modelem Aston Martin Zagato z roku 1986, použitím nejmodernějších technologií a schopností překročit rychlost 300 km/h. Platforma typu DBX bude vyrobena z hliníku a lehkých pevných kompozitů. Pod kapotou najde své místo upravený šestilitrový dvanáctiválec s přeplňováním o výkonu více než 515 kW (700 k).

Aston Martin DBX má být schopen rozjet se z nuly na 96 km/h za méně než 3,7 s a dosahovat maximální rychlosti okolo 328 km/h. Síla motoru se bude přenášet na kola zadní nápravy přes šestistupňovou manuální převodovku, protože podle automobilky nabízí „zábavnější řidičské zážitky“.

Cena by se měla pohybovat okolo 350 000 liber, což je při současném kurzu téměř 14,5 milionu Kč.

Aston Martin chce také zvýšit prodej ze současných zhruba 6000 na 9000 vozů za rok a s tím souvisí i rozšíření počtu zaměstnanců.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - Dylan McKay
27. 3. 2007 18:42
mobile.de
Stojí se kouknout na inzerci na www.mobile.de a zadat Aston Martin, všechny modely. Tam najdete sny na prodej. Já tam koukám každou chvilku. Ano, chci Astona, a odteď se budu víc snažit!
Avatar - MeSiL
27. 3. 2007 15:52
Konkurovat
Veyronu nebo SLR, při tom ve článku se píše (téměř) o úžasu, že karoserie bude moc překonat 300km/h??? a Vmax 328km/h oproti 400 a 340km/h? (vím, že Vmax neni vše!),,,ale i tak ;-\ . Jinak Good luck :yes: