Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Rapide skončí. Nahradí ho nový sedan Lagonda

Michal Fokt
Diskuze (14)
Zdá se, že Astonu sázka na oprášení jména Lagonda vyšla, ba co víc, zachrání pozice, které vyklidí luxusně-sportovní model Rapide S.

Aston Martin udělal určitě dobře, že si rozmyslel výrobu obludného SUV Lagonda a namísto toho slavné jméno propůjčil opět luxusnímu sedanu s ambicemi zaútočit na pozice značek Bentley a Rolls-Royce. V Gaydonu jsou zjevně s rozhodnutím spokojeni, protože šéf automobilky Andy Palmer prozradil americkému časopisu Car and Driver, že se nabídka Lagondy rozšíří o další model.

Menší, méně prestižní model s kratší cenovkou bude opět sedan a v nabídce Aston Martinu nahradí model Rapide S, jenž měl původně s příchodem nové platformy skončit. S Rapide se tedy rozloučíme v každém případě, segment, v němž vůz působí, ale Aston neopustí.

Tou méně potěšující zprávou je, že se v Gaydonu nevzdali ani myšlenky na světlé zítřky, postavené na bázi úspěšného SUV modelu, jen už to nebude ta výše zmíněná obluda, ale vůz, inspirovaný konceptem Aston Martin DBX, jenž bude konkurovat obdobným projektům značek Jaguar, Porsche a Bentley.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - flyboyeda
10. 4. 2015 18:20
Re: Správný krok Astone
panamera je taky hloupé auto, ale Panameru řadím před Rapida a před FF, než Panameru to raději 4dveře a než 4 dveře to raději A8, prostě A8 je A8
Avatar - flyboyeda
10. 4. 2015 17:20
Re: Správný krok Astone
Mé znalosti ohledně aut, jsou omezené a to scela záměrně, protože auto pro mě není životní prioritou, moje znalosti jsou na diskuzi v této úrovni zcela dostačující a nehodlám si tyto nedůležité znalosti rozšiřovat, píšu si tu pro srandu králíkům a podle nálady,

FF je auto pro idioty a Rapid pro pitomce

Lagonda už není tak hloupá jak předchozí modely

ale na Audi A8 to samozřejmě nestačí
Avatar - wakantanka
10. 4. 2015 08:48
Re: Správný krok Astone
Máš pocit, že Rapid chcel byť plnohodnotnou limuzínou? Jeho zacielenie bolo niekam do vôd Pannamery či Quattroporte. Teda skôr proti talianovi keďže Porsche prišlo až neskôr.
Avatar - wakantanka
10. 4. 2015 08:45
Re: musim priznat
a pojem športová limuzína si už počul? Čo je potom taká Pannamera či Quattroporte?
10. 4. 2015 07:53
Re: Správný krok Astone
:-! Už tak zrána a ožralej. Fuj Gilgite, cos zas pil?