Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Vanquish se oblékl do barev britské vlajky

Diskuze (2)
Možná znáte Jaguar z filmu Austin Powers, celý vyvedený v barvách britské vlajky… něco podobného teď vytvořil Aston Martin, i když účel upraveného Vanquishe je poněkud vznešenější.

Lord Mayor's Show je jedna z těch staletých tradic, které pořádně znají jen Britové. Starosta Londýna (Lord Mayor of London) se volí každoročně už od roku 1189 a od samotného počátku k této události patří i průvod zakončený slavnostní přísahou.

Letos byla teprve podruhé v historii zvolena žena, Fiona Woolf, a v procesí se mimo jiné objevil Aston Martin zbarvený podle vzoru vlajky Spojeného království. Přítomnost Astonů v čele se speciálně upraveným Vanquishem je součástí vládní kampaně GREAT Britain, která ukazuje to nejlepší, co může Británie nabídnout investorům, studentům a turistům.

Kupé Vanquish je nástupcem stejnojmenného modelu z let 2001 až 2007 a Bondovy DBS. Nový model, vyráběný od roku 2012, má karbonovou karoserii kombinovanou s hliníkovým skeletem, keramické brzdy a motor AM11. Dvanáctiválec o objemu 6,0 litru má výkon 421 kW (573 kW) a točivý moment 620 N.m. Nejvyšší rychlost je 295 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 4,1 sekundy. Letos nabídku obohatil i dvoumístný roadster Vanquish Volante.

Diskuze (2)
Avatar - 3_diamanty
24. 11. 2013 21:24
Re: Union Jack
to je pravda, auto kraasne nadherne ale chce to normalne prevedenie v klasickej jednej farbe, taketo vystrelky podobne ako aj britska vlajka na streche mini , tak taketo gycove paradicky nemusim
Avatar - Pekelná Micinka
24. 11. 2013 19:53
Union Jack
Je to jako slavnostní uniforma. Pro významné příležitosti super, ale na denní nošení, tedy ježdění, bych to nechtěl.