Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A5 DTM Champion: Oslava ingolstadtského titulu v DTM

David Bureš
Diskuze (1)
Kupé Audi A5 je nasazováno v šampionátu DTM od loňského roku. Pilot Mike Rockenfeller se za jeho volantem stal letošním mistrem této série.

Německý závodník Mike Rockenfeller se po vítězství na holandském okruhu Zandvoort stal s předstihem mistrem letošního ročníku šampionátu DTM. Audi výhru v této závodní sérii cestovních aut oslavuje limitovanou edicí A5 DTM Champion.

Oproti běžné A5 se DTM Champion liší přítlačným spoilerem na zádi v barvě karoserie, vnějšími zpětnými zrcátky evokujícími hliník a 20palcovými litými koly s pěti paprsky ve tvaru V.

Celek doplňují nápisy DTM na prazích a boku automobilu. Nabídka laků karoserie je omezena na červenou Misano, šedou Daytona a bílou Glacier.

Nabídka motorů je omezena na čtyři jednotky. Dvě jsou zážehové – 2.0 TFSI (165 kW) a 3.0 TFSI (200 kW), dvě vznětové – 2.0 TDI (130 kW) a 3.0 TDI (180 kW). Všechny motory jsou standardně kombinovány se systémem pohonu všech kol quattro.

Zákazníci mohou edici A5 DTM Champion objednávat od 21. října. Automobil si ponechá určitou jedinečnost, když bude vyroben jen ve 300 exemplářích. Příplatek za auto proti běžným variantám činí 1.900 eur (cca 49.000 korun).

Pro Rockenfellera je to první titul v šampionátu DTM, v minulých letech však tento jezdec přezdívaný Rocky zvítězil v sériích Le Mans Series (2008) nebo FIA GT2 (2005). V loňském roce titul v DTM získal Kanaďan Bruno Spengler za volantem BMW M3, o rok dříve byl mistrem Němec Martin Tomczyk s Audi A4.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
19. 10. 2013 13:45
A5 mám rád
Jednu jsem i řídil a je to skvělé auto

gratuluju Audi