Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A8 dostane keramické brzdy

Tomáš Votruba
Diskuze (27)
Audi představilo nový druh brzd, které se zanedlouho objeví v sériové výbavě. Jde o keramické brzdy, které si budou moci na přání objednat budoucí majitelé Audi A8 W12.

Audi představilo nový druh brzd, které se zanedlouho objeví v sériové výbavě. Jde o keramické brzdy, které si budou moci na přání objednat budoucí majitelé Audi A8 W12. Dvanáctiválcová limuzína s šestilitrovým motorem tak bude brzdit lépe a déle, a to i v extrémní zátěži. Výhody tohoto řešení už známe například na příkladech automobilek Porsche nebo Ferrari.

Brzdové kotouče budou mít průměr 380 mm a budou osazeny na 19palcový kolech. Sportovní vzhled budou dotvářet červeně označené třmeny. Použitý high-tech materiál se běžně používá v leteckém a kosmickém průmyslu. Hmotnostní úspora by měla být 50 procent na každém kole (cca 5 kg).

Keramické brzdy od Audi mají vydržet až 300 000 km, podmínkou je samozřejmě dodržování předepsaných kontrol. Nové keramické brzdy budou k dispozici jako součást příplatkové výbavy modelů A8 W12 a A8 L W12 quattro od července.

Tomáš Votruba
Diskuze (27)