Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

To je ta, co méně drncala! Audi A8 prezidenta Václava Klause může být vaše. A nestojí moc

Stanislav Kolman
Diskuze (14)
Snili jste někdy o tom, že se budete vozit v prezidentské limuzíně? Přání se vám teď může splnit, aniž byste se zadlužili do konce života.

Na českém automobilovém bazaru se objevila možnost hodně vzácné koupě. Inzerent tu totiž nabízí Audi A8, ve které v době prezidentování jezdil Václav Klaus. Vraťme se na moment v čase o deset let a nějaké drobné: Klaus tehdy za velkého zájmu veřejnosti a novinářů navštívil výrobnu Škodovek v Kvasinách, aby jako jeden z prvních viděl zcela nový Superb. K překvapení všech přítomných přijel v Audi A8, byť v jeho vozovém parku měl i Superb. A důvod? Novinářům tehdy sdělil, že Audi přeci jen trochu méně drncá.

A právě vůz, kterým v dubnu roku 2007 do Kvasin dorazil, je nyní na prodej. A i když si je jeho současný majitel výjimečnosti vědom, výjimečné peníze za něj nepožaduje. „S rozumným zájemcem je možné se na ceně dohodnout. Ale na místě, ne po telefonu,“ píše autor inzerátu, přičemž uvádí cenu 215.000 Kč. „Kdo se chce jen svézt prezidentským autem, ani nevolejte,“ dodává muž, který je po Policii České republiky druhým majitelem.

Prezidentská Audi A8 byla vyrobena v listopadu 2003 a za tu dobu urazila 243.000 kilometrů. V dubnu loňského roku investoval vlastník zhruba 60 tisíc do nových rozvodů, filtrů, brzd, náplně klimatizace či geometrie. Pohon obstarává 4,2litrový osmiválec s výkonem 246 kW párovaný se šestistupňovou automatickou převodovkou. Z klidu na stovku tahle limuzína zrychluje 6,2 vteřiny.

Auto disponuje bohatou výbavou, včetně kožených sedadel a čalounění, regulace tuhosti podvozku, tempomatu, senzoru tlaku v pneumatikách, vyhřívaného čelního skla a spousty dalšího. Z položek, které zaručeně neseženete ani v autorizovaném servisu, prodávající zmiňuje držáky na vlaječky či policejní anténu. Vůz prý prodává kvůli jinému unikátu, ale na prodej nespěchá. Měli byste zájem?

Stanislav Kolman
Diskuze (14)
1. 7. 2020 23:54
Klausovo audi
Tak to já taky mohu tvrdit ,že v moji A8 4.2 L 2007 jezdil před Buzkovou Klaus. A od roku 2013 přišla na Policejni prezidium a 2 roky pote se opet vratila na MV ČR. A nevim jestli tu cenu nema pan dost nadsazenou.
Avatar - speedfred
26. 9. 2017 13:06
Re: neštastný vůz
no u takýchto aút je vcelku brutálny prepad cien,nafta to možno zachráni ale nie moc.
26. 9. 2017 09:42
Re: neštastný vůz
J@W, je tu však problém s parkovaním. Nie každá dedina má železničnú stanicu. ;-)
26. 9. 2017 09:41
Re: pisalku
Keď miluješ A8, tak nie je čo riešiť. Keď nenávidíš Klausa, tak tiež nie je čo riešiť! ;-)
Avatar - Uživatel_5340709
26. 9. 2017 09:17
Re: neštastný vůz
A neprošel by mu na technické kvůli hlučnosti. :-)