Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi h-tron quattro: O kousek blíže ke Q6?

Michal Fokt
Diskuze (6)
Audi prý přiveze na detroitský autosalon studii h-tron quattro. Měla by prezentovat vodíkový pohon, ale především další krok k produkčnímu crossoveru Q6.

Když Audi v září ve Frankfurtu představilo koncept e-tron quattro, nikdo nepochyboval o tom, že se jedná o předobraz plánovaného elektrického středního crossoveru, jenž má vyjet na silnice poprvé v roce 2018. Od představení vozu, který má být stylovější a prestižnější alternativou modelu Q5, nás ale tím pádem dělí ještě zhruba dva roky a ty bude třeba vyplnit nějakými evolučními kroky.

Tím prvním má být koncept h-tron quattro. Všechno zatím napovídá tomu, že hlavním smyslem jeho existence je ukázat tvary studie e-tron quattro Američanům a aby se prezentaci dodal potřebný lesk světové premiéry, má se jednat o vůz, prezentující vodíkovou techniku ingolstadtské značky. Karoserie samotná tak bude s největší pravděpodobností zcela identická, případně se změní detaily jako je lak nebo kola.

S ohledem na časový harmonogram není zatím nutné představovat evoluci designu, blížícího se sériové výrobě. Můžeme se však těšit na alespoň malé poodhalení plánů Audi v oblasti vodíkové techniky, na níž koncern Volkswagen také intenzivně pracuje a kterou by měl dostat na silnice poprvé někdy kolem roku 2020. Teaser techniky palivových článků v karoserii budoucího Q6 pak potvrzuje starší zprávy, že by chystaný crossover mohl disponovat oběma ekologicky šetrnými systémy pohonu.

Doporučujeme

Michal Fokt
Diskuze (6)
18. 12. 2015 13:37
Re: Neváhat a jako A6 do výroby
Nejen ksicht... celé by to měli posadit na současnou Q7...
18. 12. 2015 00:16
Re: Audi...
No nevim jestli sve, s timhle hranatym designem predku uz tu je Skoda. Akorat ten sestiuhelnik je mozna od Audi. To vypada, jako ze to delal Kaban, hrana za kazdou cenu.
17. 12. 2015 18:33
Audi...
To je přesně designový technicistní styl Audi. Tudy má jít a tudy půjde.
Za mě, velmi povedené a hlavně své. :-! :yes:
17. 12. 2015 18:16
?!
Hnus
Avatar - Pekelná Micinka
17. 12. 2015 18:15
Re: Neváhat a jako A6 do výroby
No hlavně by měli napasovat ksicht z tohohle konceptu na Q7.