Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi musí do servisu, mají vadný software posilovače řízení

David Bureš
Diskuze (0)
Majitelé některých modelů se čtyřmi kruhy ve znaku si stěžují na řízení svých aut. Automobilka už vadné vozy svolává do servisu.

Vybrané modely automobilky Audi mají potíže s posilovačem řízení, jmenovitě se jedná o A4, A5, Q5, A6 a A7 Sportback. Postižené automobily v rámci svolávací akce dostanou nový software.

Sám výrobce problém označuje za ztrátu pohodlí. Sami majitelé postižených vozů tvrdí, že při točení volantem je nejprve nutné překonat velký odpor, jako by řízení bylo zablokované. Při větším zatočení volantu je řízení už lehké.

Výsledkem toho musí řidiči u postižených aut neustále korigovat směr točením volantu. Automobil se tak chová nejistě.

V případě A6 a A7 Sportback trpí problémy exempláře modelového roku 2011, v případě A5 se jedná o kusy modelového roku 2012 a v případě A4 a Q5 o kusy modelového roku 2013. Není jasné, kolika aut celkem se problém týká, automobilka tvrdí, že se jedná o zhruba 1.000 případů.

Svolávací akce bude zahájena během letošního července. Postiženým automobilům bude v servisu zdarma nahrán nový software.

Kvůli posilovači řízení nedávno svolávalo své automobily také konkurenční BMW. Svolávané modely, kterými byla SUV X5 a X6, však trpěly mechanickou závadou. Následkem vadného krytu hydraulické převodky řízení totiž mohlo dojít až k selhání posilovače.

David Bureš
Diskuze (0)