Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi TT S line competition: Pakety S line za zvýhodněnou cenu

David Bureš
Diskuze (0)
Konec druhé generace Audi TT se nezadržitelně blíží, ještě ale přijíždí nová verze S line competition.

Audi láká zákazníky ke koupi stávající generace modelu TT novou variantou, nazvanou S line competition. Ta kombinuje sportovní paket S line s exteriérovým paketem S line a navrch přidává ještě některé další prvky. Automobil bude dostupný pouze ve verzi kupé.

Vzhled karoserie auta je pozměněn díky paketu S line – nechybí sportovněji tvarované nárazníky vpředu a vzadu nebo výraznější boční prahy. Přítlačný spoiler na zádi pak pochází z vrcholné varianty TT RS.

Maska chladiče single frame je orámována lesklou černou, zatímco samotná mřížka je v matné černé, stejně tak okolí mlhových světel. Černé jsou dále kryty vnějších zpětných zrcátek, část zadního nárazníku, spoileru na zádi a pětipaprsková 19palcová kola. Pneumatiky mají rozměr 255/35.

Metalické laky (oranžový Samoa a bílý Glacier) a laky s perleťovým efektem (šedý Daytona a červený Misano) jsou dodávány bez příplatku.

Také uvnitř vládne duch S line. Zde nechybí přepracované obložení dveří, hliníkový dekor nebo sportovní sedačky kombinující perforovanou alcantaru s černou kůži a kontrastním stříbrným prošíváním. Volant je totožný s tím z TT RS.

Součástí výbavy jsou xenonové světlomety plus nebo sportovní zavěšení přibližující vůz o 10 milimetrů k silnici.

Kupé TT S line competition je možné pořizovat se všemi nabízenými motory pro toto kupé. Na českém trhu je běžné TT k dostání se 1,8 TFSI (118 kW), 2,0 TFSI (155 kW) a 2,0 TDI (125 kW).

Příplatek za S line competition bude na evropských trzích činit 4.300 eur (cca 110 tisíc korun). To je asi poloviční cena proti tomu, kdyby zákazník jednotlivé prvky objednával zvlášť.

David Bureš
Diskuze (0)