Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výstava Auta na náplavce přinese vícero premiér. Veřejnosti se poprvé ukáže také nová Kia Stonic!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Premiéra kompaktního crossoveru značky Kia je pro veřejnost sice naplánována až na zářijový autosalon ve Frankfurtu, návštěvníci výstavy Auta na náplavce si jej však budou moci prohlédnout dříve.

Jihokorejská automobilka si je vědoma rostoucí popularity malých SUV, tudíž pro zákazníky připravila svého zástupce pro tuto třídu – kompaktní model Stonic. Vůz, jenž sdílí techniku s malým Riem, byl novinářům představen v závěru června na akci v Amsterdamu.

Oficiální premiéra pro veřejnost je naplánována na autosalon ve Frankfurtu, který se uskuteční v září. Avšak Stonic se lidem odhalí ještě o něco dříve, konkrétně koncem letních prázdnin na unikátní výstavě Auta na náplavce. Po potvrzení účasti nové Audi A8 se tak jedná o další automobil, který návštěvníci výstavy uvidí s předstihem.

Kromě této novinky přiveze Kia na pražskou náplavku i další vozy, konkrétně modely Sportage, Optima SW, Rio a cee’d. K vidění budou v průběhu celé akce, tedy od 31. srpna do 3. září. Více podrobností o výstavě naleznete na webu Auta na náplavce, případně na oficiální Facebook události.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)