Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto Union Type C e-tron: Kdo si hraje, nezlobí

David Bureš
Diskuze (0)
Audi představí na Mezinárodním veletrhu hraček v Norimberku studii elektromobilu pro děti.

Auto Union Type C e-tron je prototyp elektrického vozítka určeného pro děti. Studie v měřítku 1:2 je dlouhá 232 cm a široká 97 cm. Díky tomu se do kokpitu posadí i dospělý, vysoký 1,8 m.

Výkon elektromotoru je 1,1 kW (1,5 koní), točivý moment je 40 Nm, krátkodobě však může být až 60 Nm. To vozu stačí k dosáhnutí rychlosti 30 km/h. Veškerá síla motoru je na Audi nezvykle posílána na zadní kola.

Elektromotor získává svoji energii z lithium-iontové baterie. Tu je možné dobít ve standardní 230voltové zásuvce, samotné dobytí trvá dvě hodiny. Dojezd elektromobilu je v závislosti na řádění dětí asi 25 km.

Auto Union Type C e-tron je postaveno na základech šlapacího automobilu, který prodává dceřiná společnost Quattro. Tvary vozu odkazují na meziválečné závodní vozy Auto Union C, což naznačuje už název prototypu. Karoserie vozu je ručně vyrobena z hliníku a materiálu evokujícího karbonová vlákna. V základní výbavě pak nechybí ani zpátečka.

Ingolstadtská automobilka nicméně nezveřejnila, zda bude elektrovozítko alespoň v limitovaném počtu prodávat.

Mezinárodní veletrh hraček v Norimberku se bude konat mezi 3. a 8. únorem. Audi na svém stánku dále představí stůl pro stolní fotbal, který bude vyroben v limitovaném počtu 20 kusů, či dudlík, který je nazván jako minikit na pohlcování zvuku. Nebudou ale chybět ani typičtější hračky jako auta na dálková ovládání a malé modely aut.

David Bureš
Diskuze (0)