Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurtský autosalon 2017: Fotogalerie a video z nultého dne

David Bureš
Diskuze (7)
Na frankfurtském výstavišti se již nacházejí vybrané hvězdy nadcházejícího autosalonu. Zatímco Ferrari Portofino zůstává zakryté, Hyundai i30 Fastback už je odhalen.

Letošní ročník frankfurtského autosalonu začíná až zítra, na výstaviště se lze ale dostat již dnes a v předstihu zjistit či rovnou nafotit a natočit, co si která značka pro návštěvníky připravila. Mnohé automobily ještě zůstávají cudně zakryty pod plachtou, některé novinky ale již jsou odhaleny.

Video se připravuje ...

Ty scény jsou z nultých dnů známé a nejinak je tomu i letos ve Frankfurtu. Ještě den před zahájením mezinárodního autosalonu se na stáncích značek hbitě pracuje a na poslední chvíli dodělává to, co zítra už má být pod září reflektorů tip ťop. Na jednom stánku se tak vysává, na dalším rovnají koberce a jinde už si manažeři připravují své proslovy pro další den.

Zatímco některá auta jsou už na výstavišti vystavena na svém místě, jiná se teprve leští a další teprve přijíždí. Mezi ty připravené vozy už dnes patří třeba pick-up Mercedes-Benz X, dvojče Nissanu Navara a Renaultu Alaskan, nová karosářská verze korejského kompaktu, Hyundai i30 Fastback nebo třeba nová generace japonského hot hatche Suzuki Swift Sport.

Naopak jedna z hvězd letošního frankfurtského autosalonu, Ferrari Portofino, nástupce Californie, zatím zůstává zakryto ochranou plachtou, aby ho před zítřejší výstavní premiérou vidělo naživo co nejméně očí, a to přestože jeho fotografie již byly odhaleny. I proto jsou stánky některých značek zcela zakryty, zatímco u jiných aut je pečlivě hlídáno, zda je někdo cizí neokukuje nebo snad nefotí. Třeba fotografie konceptu Kie Proceed přímo z výstaviště vám tak ukážeme až zítra, dnes nafocené snímky jsme po pokynu ostrahy bohužel museli smazat.

Na výstavišti nechybí ani vozy, které už dobře známe. Například Ford se znovu chlubí supersportem GT, zastoupen je i Smart Fortwo upraven firmou Brabus nebo třeba SUV BX7 TS od oživeného Borgwardu.

To je pro dnešek zatím vše, již zítra se však výstavní haly naplní návštěvníky, mezi kterými budeme i my. A vy se tak můžete těšit na záplavu článků, videí i fotek přímo z místa!

David Bureš
Diskuze (7)
12. 9. 2017 08:21
Re: Zbytečný článek
Zase ten tvoj "kusok". Čo takto, sem-tam, nejaké synonymá?
12. 9. 2017 06:40
Re: Zbytečný článek
Co jsi čekal? Řádky o prospěšnosti vinné révy?
Avatar - 3_diamanty
11. 9. 2017 22:29
Re: Zbytečný článek
tak napriklad to nove polo som uz predvcerom v sobotu videl u nas v premavke ;-) ... normalne vazne..... predpokladam ze to bola nejaka cerstva este tepla predvadzacka.... kazdopadne salony su dnes uz kusok prezitok ... uz netiahnu ... teda az na ten na naplavce samozrejme :yes:
Avatar - KLAS
11. 9. 2017 21:05
Re: Zbytečný článek
>:D
Avatar - maxi!
11. 9. 2017 20:35
Re: Zbytečný článek
:-)