Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Swift Sport na nových snímcích. Opravdu má turbo a dvě koncovky výfuku!

Jan Mička
Diskuze (15)

Suzuki zveřejnilo první snímek Swiftu Sport už minulý týden, nyní jich ale konečně máme o něco více. Oficiální brožura odhalila také přítomnost přeplňovaného motoru.

Premiéra nové generace Suzuki Swift Sport je plánována na frankfurtský autosalon, konkrétně 12. září v jednu hodinu po poledni během oficiální tiskové konference. Japonská automobilka potvrdila evropské představení vozu už minulé pondělí a přiložila také jeho snímek, to bylo ale všechno, což je na tak očekávanou novinku zatraceně málo. Nyní už ale řešení „malé velké“ hádanky zase o něco blíže.

Na internetu se totiž objevila snímky oficiální brožury, která sice není napsaná v češtině ani angličtině, odhaluje ale více, než se na první pohled zdá. Předně je to více fotek exteriéru, na kterých je jasně patrné, že se vůz drží řádu nastoleného minulou generací Sportu a disponuje dvěma velkými koncovkami výfuku integrovanými v decentním difuzoru. Uvnitř najdeme sedadla s integrovanými hlavovými opěrkami a alespoň od pohledu výraznějším bočním vedením, sportovní volant je prošívaný rudou nití a rudá nechybí ani na přístrojové desce. Celek je decentní a vkusný, tak se mi to líbí!

Jsou to ale právě snímky interiéru, které nám napovídají více o jednotce pod kapotou. Oficiální stanovisko automobilky zatím nemáme, když si ale spojíte dohromady digitální ukazatel plnicího tlaku turba a šestistupňovou manuální převodovku, nemůže vám vyjít nic jiného než čtrnáctistovka BoosterJet používaná ve Vitaře S. V podstatě se tím potvrzují naše dosavadní odhady, v čem ale zatím jasno rozhodně není, jsou dosahované parametry čtyřválce.

Vitara S disponuje výkonem 103 kW a točivým momentem 220 N.m, což by byl oproti minulé generaci Swiftu Sport nárůst o 3 kW a 60 N.m. Zda je to hodně, nebo málo, nechám na vás, berme ale v potaz, že se v případě nového vozu hovoří o hmotnosti okolo 900 kilogramů, navíc tohle auto bylo vždycky hlavně o hravosti v rozumných rychlostech než stínání hlav výkonnějších konkurentů. Už aby bylo 12. září a my měli konečně ve všem jasno!

Jan Mička
Diskuze (15)
Avatar - lamal
4. 8. 2017 09:17
Re: mno
proti gustu...
Avatar - pelikoš
3. 8. 2017 22:04
Re: mno
to já rozhodně ne, přece si nekoupím auto, z kterého se bojím, že hodím šavli a i micra určitě přijde s něčím výživnějším (čti výkonějším)...
3. 8. 2017 20:08
Re: mno
Tak v tom s tebou nesouhlasím, Micra naživo vypadá o 300% líp jak nový Swift ;-)
Avatar - lamal
3. 8. 2017 16:32
Re: mno
mini tu nizku hmotnost nema moc v prioritach...
Avatar - CHerokee
3. 8. 2017 16:23
Re: mno
Nesouhlasím, Swift jde ve stopách původního Mini...malé kulaté auto s důrazem na jízdní vlastnosti a nízkou váhu. Verze Sport by mohla být řidičsky zajímavá.