Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Frankfurt 2017, galerie z druhého dne: Luxus i koncepty budoucnosti

Jan Mička
Diskuze (1)

Druhý tiskový den letošního autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem je za námi a s ním končí i dny vyhrazené pro novináře. Podívejte se, co všechno jsme dnes vyfotili!

Letošní autosalon ve Frankfurtu nám utekl nějak rychleji než dříve. O opravdu velké překvapení pomalu nezavadíte, řadu vozů zejména z dílen koncernu Volkswagen jsme si detailně prošmejdili ještě před velkou výstavní premiérou v průběhu uplynulých několika měsíců, a ty největší pecky jako Bugatti Chiron a jemu podobné bývají vyhrazeny pouze pár vyvoleným. Přesto bylo stále co fotit, stále co objevovat a už se pomalu těšit na to, co si vyzkoušíme třeba ještě v letošním roce.

Kolega David Bureš se byl poohlédnout u Ferrari, které do Frankfurtu dovezlo nové Portofino, nástupce Californie. Tohle gran turismo pro horních deset tisíc nechá asi jenom málokoho chladným, nemusíte ale nutně chodit pouze k Italům, abyste se nabažili krásného designu. Stále si stojím za tím, že se velice povedl nový Jaguar XF Sportbrake a koneckonců i koncept BMW X7, které by v sériovém provedení mělo vyjet na silnice už příští rok. Měnit by se měl design přídě, například ledvinky, které jsou u konceptu až moc velké, a samozřejmě interiér určený pro šest osob. Tohle auto můžete považovat za stodolu na kolech, třeba takový Mercedes-Benz GLS je však naprosto stejný případ a podívejte se, kolik jich jezdí po silnicích.

U BMW ještě zůstaneme. Hned ráno jsem byl omrknout nové SUV X3, a přestože se mezigeneračně až tak moc nezměnilo, nové prvky jsou jasně patrné a rozeznatelné. Hlavně v interiéru, který už nemá zabudovaný displej navigace nebo analogový přístrojový štít. A komu by se nelíbilo nové X3, nechť svůj zrak obrátí ke konceptu BMW i Vision Dynamics. Z mého pohledu rozhodně pecka, a to už jak po stránce designu, tak dynamikou (0-100 km/h za 4 sekundy) i předpokládaným dojezdem až 600 kilometrů na jedno nabití.

Pro nás už sice autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem končí, pro vás však ještě ne. V následujících dnech se k velkým galeriím vrátíme, vždyť jste ještě neviděli tradiční autosalonové hostesky, přidáme i pár zajímavých kousků z Číny, a ty největší novinky si připomeneme prostřednictvím redakčních videí.

Jan Mička
Diskuze (1)
11. 10. 2017 10:56
Frankfurt 2017 fotky
A tady fotky jinýma očima: [odkaz]