Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq RS již zná svou cenu pro český trh!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (51)
Nejrychlejší sedmimístné SUV na Severní smyčce Nürburgringu si právě užívá svou premiéru na autosalonu v Paříži a Škoda Auto zároveň přináší první informace o zahájení jeho prodeje i ceně.

Škoda Auto krátce po slavnostním odhalení modelu Kodiaq RS, na právě probíhajícím pařížském autosalonu, odstartuje jeho předprodej na českém trhu.

Autorizovaní partneři mladoboleslavské značky začnou 5. října 2018 přijímat klientské rezervace na model Kodiaq RS, oficiální start prodeje bude zahájen v průběhu listopadu letošního roku, první vozy dorazí k majitelům počátkem roku 2019. Výroba modelu Kodiaq RS probíhá v závodě v Kvasinách.

Vrcholné provedení své modelové řady, bude tedy k dispozici v pětimístné i v sedmimístné verzi v průběhu listopadu letošního roku. Ve stejnou dobu budou k dispozici kompletní ceník modelu se všemi prvky mimořádné výbavy.

V České republice začíná doporučená prodejní cena modelu Kodiaq RS pro koncového zákazníka na částce 1.189.900 Kč včetně DPH pro pětimístnou verzi vozu.

Specifikace vozu Škoda Kodiaq RS je výjimečná řadou prémiových prvků. Na první pohled vyniká spoilerem na předním nárazníku a matnou maskou chladiče s lesklým orámováním, na níž spočívá plaketa RS. Zadní nárazník dostal difuzor a odrazku přes celou šířku zádi, která je typická pro provedení RS značky Škoda.

Vnější zpětná zrcátka jsou černě lakována stejně jako střešní nosiče, naopak boční ochranné lišty mají barvu karoserie. Design vozu dotvářejí 20" kola Xtreme z lehké slitiny, pod nimiž nelze přehlédnout 17" červeně lakované brzdové třmeny vpředu i vzadu.

Dominantou interiéru jsou sportovní čalouněná sedadla v kombinaci Alcantary, kůže a karbon kůže s červeným prošitím a novým logem RS. To lze najít i na multifunkčním sportovním volantu, prahu dveří či nástupních lištách dveří. O příjemné prostředí na palubě se stará ambientní osvětlení interiéru. Infotainment Amundsen s navigací využívá skvělého sound systému Canton.

V noci řidiči pomohou full LED přední světlomety s AFS, LED technologií disponují rovněž mlhové světlomety s Corner funkcí a zadní svítilny, které má Kodiaq RS již ve standardní výbavě. Mezi prvky základní výbavy patří rovněž Virtuální kokpit.

Pod kapotou má Kodiaq RS čtyřválcový vznětový motor s dvojitým přeplňováním 2,0 Bi-TDI Green tec, který produkuje nejvyšší výkon 176 kW (240 k) a maximální točivý moment 500 N.m. Je tak nejsilnějším turbodieselem ve více než stodvacetileté historii mladoboleslavské automobilky.

Dvoulitrový vznětový dvojitě přeplňovaný agregát spolupracuje se systémem Dynamic Sound Boost, který se stará o patřičnou akustiku vozu nejen uvnitř, ale také zvenku. Na vytříbených jízdních vlastnostech mají zásluhu adaptivní podvozek DCC s volbou jízdního profilu Driving Mode Select, progresivní řízení a pohon 4×4.

Ještě před svým uvedením na trh dokázala nová Škoda Kodiaq RS, že obstojí i na nejnáročnější závodní trati světa. Na legendární severní smyčce německého Nürburgringu zajela závodnice Sabine Schmitz rychlostní rekord pro 7místná SUV, když Kodiaq RS prohnala po 20,832 km dlouhém okruhu v čase 9:29,84 min.

„Toto auto mě na trati opravdu baví. Je zřejmé, že Škoda naplno využila potenciál velkého SUV. Umím si představit, že budu Kodiaq RS na Nordschleife potkávat častěji,“ řekla Sabine Schmitz bezprostředně po zajetí rekordního kola.

Škoda Auto připomíná, že ceník modelu Kodiaq RS včetně prvků mimořádné výbavy bude na domácím trhu v České republice k dispozici v průběhu listopadu letošního roku. Všichni autorizovaní obchodní partneři značky ŠKkoda v ČR jsou však již nyní připraveni konzultovat individuální přání a požadavky jednotlivých zákazníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (51)
4. 10. 2018 12:00
Nevím no
Nepřidje Vám ta cena trochu přestřelená? Když vezmu co si člověk může pořídit ještě za méně peněz..., co si o tom myslíte? Dle mého to zrovna na dračku nepůjde.
Avatar - white label
3. 10. 2018 17:04
Re: cena je masakr
Podstatné je, že ti ho nikdo nenutí...
3. 10. 2018 16:58
cena je masakr
Předražené auto od Škodovky jak jinak, ještě k tomu hodí název "RS" ať na tom můžou pár čecháčků ještě obrat, protože se nechají. S trochu lepším vybavením je člověk na astronomické částce za tohle auto!
3. 10. 2018 11:39
Re: Cena
Na me na Facebooku vyskakuji ruzne rocni operaky a nabidky firem co je nabizeji porad. Vylozene vyhodne to myslim neni, ale je to porad tak nejak "sul nul" s tim si to auto koupit, platit havarijku, pocitat s propadem ceny.

Nicmene ja bych auto na operak uz asi nechtel. On jen ten pocit, ze to neni tvoje, musis na to davat pozor abys neodrel litaky atd. neni uplne ok.
3. 10. 2018 09:24
Re: Cena
No roční a obecně výhodné operáky zmizely z trhu už tak minimálně 3 roky nazpět. Teda alespoň já jsem od té doby nic zajímavého neviděl. Naopak trh s ojetými vozy je pořád přesycený těmito ojetinami. Resp. se do něj uvolňují postupně, aby se neprodávaly pod cenou. Občas koukám na aukce těchto vozů a je fakt zvláštní, když člověk kouká na 3 roky staré auto, které ale skoro rok někde stálo na parkovišti a čekalo na prodej.

Souhlas s tím Passatem. Ale oni takovou slevu mají opravdu jen na Passata. A zájemce o SUV asi o Passata mít zájem nebude..