Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2018: Prozkoumali jsme omlazenou Mazdu 6. Známe i cenu slušně vybaveného základu

Stanislav Kolman
Diskuze (61)
Na autosalonu v Ženevě nechybí ani vlajková loď japonské automobilky. Omlazovací procedura přináší jen minimum změn, na kolik přijdou?

Třetí generace modelu Mazda 6 je tu s námi již od roku 2012. Normálně by to znamenalo ideální čas pro příjezd plnohodnotného nástupce, avšak japonská automobilka raději sází na pravidelné facelifty. Šestka se tak závěrem loňského roku dočkala již třetí modernizace, která se týká především techniky.

Zvenčí se inovace vozu opravdu nehledají snadno. Všimnout si můžete pozměněné masky s LED světlomety ve standardu. Další viditelnou novinkou je třeba nový vzhled obutí o 17 a 19 palcích. Pokud se vám předchozí Mazda 6 líbila, můžete mít jistotu, že jí facelift neublížil. Stále jde o působivé auto a troufám si říct, že jedno ze vzhledově nejpovedenějších kombi ve střední třídě.

Interiér už dostal vícero úprav. Všímáme si přepracované palubní desky, která je nyní o něco čistší. Displej infotainmentu je usazen vysoko, takže řidič nemusí při jízdě zbytečně „utápět“ svůj pohled. Přední sedadla umí kromě vyhřívání i odvětrávat. Nemají sice tak výrazné boční vedení, ale sedáky jsou příjemně nadýchané a sedí se v nich opravdu pohodlně.

Středová konzola už je starou známou písničkou. Mazda naštěstí nevsadila na strategii ukrytí všeho do dotykové obrazovky, takže teplotu a další funkce ladíte prostřednictvím fyzických tlačítek. Volič samočinné převodovky a další prvky zůstávají uspořádány stejně.

Krátce jsem se posadil i dozadu. Nad hlavou i před koleny mi s výškou 176 centimetrů zůstává velká rezerva, navíc se tu sedí neméně komfortně. I vzadu je k dispozici vyhřívání sedaček, avšak ovládání naleznete ve výklopné opěrce uprostřed. V praxi to znamená, že pokud se dozadu posadí tři, bude vám mrznout zadek.

V České republice startuje ceník omlazené Mazdy 6 na částce 713.400 Kč, podrobný ceník bude k dispozici později. Zákazníci mohou vůz objednat od prvního dubnového dne a dodání lze očekávat v červenci. Z ceníku zmizela nejnižší výbava Emotion, o kterou byl jen minimální zájem. Úvodní cenovka se tak váže k výbavě Challenge, se kterou kromě zmiňovaných LED světlometů dostanete i hlídání slepého úhlu, adaptivní tempomat či head-up displej.

Stanislav Kolman
Diskuze (61)
Avatar - Yamaha
8. 3. 2018 22:40
Re: el. otevirani kufru?
To video je teda dost zajímavý. Nová digitální pristrojovka, podsvětlení klimatizace atd. jsou tam všechny novinky krásné vidět.
Omlouvám se pisi z mobilu.
Avatar - Emel
8. 3. 2018 22:31
Re: el. otevirani kufru?
Myslím že to bylo avizováno.
Avatar - Rysguf.
8. 3. 2018 18:53
Re: el. otevirani kufru?
No mohol by >:D

Teraz mam 6 wagon 2.5 Revolution Top a uvazujem nad novou, a teda el.kufor by bol super...
Avatar - Shr3k
8. 3. 2018 17:19
Re: el. otevirani kufru?
To ti možná odpoví vrchní marketingový mág importéra, Radim Kubalák ;-) , prý tu diskuzi tady pečlivě sleduje. >:D
Avatar - Rysguf.
7. 3. 2018 23:42
el. otevirani kufru?
Ma uz Wagon konecne el. otvaranie kufra? Cakam na to ze sa to objavi na nejakom videu, fotke, komentari...a nic.

Vopred dakujem za info, kto ho ma :-)

edit: asi nema co som pozeral...

aspon som nasiel video interieru,ktory je zapnuty na kluc... [odkaz]