Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bandit9 Odyssey je futuristický bobber ze Singapuru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bobber má být spartánský stroj, který má mít dle většiny příznivců tohoto stylu stavby motocyklu i náležitý retro styl. U Bandit9 Motorcycles si jdou ovšem opět svou cestou a retro bylo u jejich nejnovější kreace poněkud upozaděno.

Bandit9 Motorcycles, vyrábějící do každého svého modelu jen devět exemplářů, založil Daryl Villanueva v roce 2011 a od té doby pravidelně šokuje motocyklový svět svými odvážnými kreacemi.

Elegantní a zároveň minimalisticky působící stroje téměř vždy dávají více či méně najevo, že jejich základem jsou motocykly Chang-Jiang (čínská evoluce klasického BMW R71), Yamaha, Harley-Davidson nebo Honda.

Nejnovější model pojmenovaný Odyssey a představující futuristickou vizi bobberu lze již označit za vlastní stroj značky Bandit9, který si od velkých výrobců motocyklů půjčuje již jen pohonnou jednotku a ani ta nakonec nemusí pocházet od nich.

Pod karoserií vyrobenou z nerezové oceli 904L a působící dojmem neprostupného monolitu, do nějž jsou pouze zasazeny vidlice s koly, se ukrývá masivní trubkový rám. V něm pak může být uložen vidlicový dvouválec o objemu 1,4 litru, ale Bandit9 Motorcycles nabízí i provedení, k jehož pohonu poslouží elektromotor.

Futuristickou vizáž motocyklu podtrhuje použité osvětlení i řešení přístrojového panelu, které využívá LED a promítá provozní údaje nebo informace z navigačního systému na horní stranu kapoty přímo před jezdce usazeného v sedle z paměťové pěny a luxusní italské kůže.

Výjimečnost stroje pak umocňují komponenty z produkce exkluzivních značek, z nichž lze vyzdvihnout kola Borani, přední upside-down vidlici Marzocchi či brzdový systém Beringer. Exkluzivitu vedle původů a použité techniky zajistí i skutečnost, že na celém světě nebude více než devět motocyklů Bandit9 Odyssey.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)