Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Barbíny by měly radost. Čínská kopie Porsche Macan je nejrůžovější auto na světě

David Bureš
Diskuze (4)
Růžová edice čínského SUV Zotye SR9 není aprílem. Je zacílena na dámskou klientelu a objeví se na nadcházejícím autosalonu v Šanghaji.

Čínská značka Zotye je v našem prostředí známá svými kopiemi automobilů západního původu, naposledy třeba SUV Zotye SR9, které se nepochybně inspirovalo designem Porsche Macan. Automobilka se jím pochlubí i na nadcházejícím autosalonu v Šanghaji, kde se SR9 představí v unikátním provedení Nunšeng.

Název znamená v překladu bohyně a má zároveň odkazovat přímo na charakter auta. Nemluvíme tu však o kopii někdejšího Citroënu DS, přezdívaného bohyně, jak by se vzhledem k čínskému kopírování mohlo zdát, ale o vozu, který je určen primárně pro ženy. Dnešními Číňany je totiž dané slovo používáno pro ženy obdivované ostatními, jako jsou herečky nebo zpěvačky.

A právě zacílení na dámskou klientelu je znatelné už v samotné barvě auta. Zotye SR9 Nunšeng totiž vsadilo na růžovou barvu, která je užita nejen na laku karoserie, ale také na mnoha prvcích v kabině. Růžová je tak nejen horní část palubní desky, ale také třeba hlavice volicí páky nebo loketní opěrka mezi předními sedadly.

Výrobce ale mohl jít klidně ještě dál. Třeba brzdové kotouče jsou červeně lakované, stejně tak použitá kola nebo volant nejsou růžové. Autoři si zřejmě řekli, že i pro cílovou klientelu té růžové může být přespříliš, a tak vybrané detaily nechali nerůžové.

Za růžovou barvu si přitom výrobce nechá poměrně tučně zaplatit. Jestliže základní varianta přijde už na 108.800 juanů (cca 400.000 Kč), edice Nunšeng stojí 180.000 juanů (asi 661.000 korun). A to je dost s přihlédnutím na to, že jedinou specialitou vozu je vedle růžové barvy deštník, který je k němu dodáván. Technika v útrobách zůstala beze změn, také SR9 Nunšeng je poháněn benzinovým dvoulitrem původem od Mitsubishi.

David Bureš
Diskuze (4)
4. 4. 2017 09:19
ruzova
ruzova je dobre PR, sve ruzove H1 Alpha pouzivam marektingove jiz asi 7-8 let :-)
[odkaz]
4. 4. 2017 08:30
Paris Hilton edition
No nekup to:)
Avatar - 3_diamanty
3. 4. 2017 22:32
pride mi kusok ruzovo-fialove
cista ruzova vyzera trosku inak
Avatar - netcar.xx
3. 4. 2017 20:45
Uzasne,
to by se urcite libilo Forejtovi. Ale porad premyslim, co by rusove a cinani delali bez pristupu k zapadnim technologiim.