Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga: Luxusní SUV bude představeno ještě letos (+video)

David Bureš
Diskuze (20)
Podivný název chystaného luxusního SUV z Crewe kombinuje slova Bentley a tajga.

Letošní detroitský autosalon je nejen ve znamení odhalování nových modelů, ale také představení jmen teprve chystaných vozů. Jaguar v motor city oznámil, že se jeho crossover bude jmenovat F-Pace, nyní Bentley potvrzuje, že jeho SUV ponese název Bentayga.

O názvu Bentayga se spekulovalo již na konci loňského roku, dosud byl automobil znám hlavně pod interním označením Falcon. Zvolené jméno jednak kombinuje název automobilky a výraz tajga, alias severský jehličnatý les, jednak odkazuje na skalní útvar Roque Bentayga na Kanárských ostrovech.

Bentley Bentayga bude představeno ještě během letošního roku, jeho prodej nicméně bude zahájen až příští rok. Už nyní automobilka registruje více než 4.000 zájemců, kteří na auto zaplatili zálohu. Bentayga má lákat jak stávající zákazníky značky, tak ty nové. Vůz by mohl převzít zákazníky například Range Roveru.

Automobil bude postaven na základech koncernové platformy MLB Evo, kterou bude sdílet s novým Audi Q7. Auto bude dostupné s osmiválcem, dvanáctiválcem i v plug-in hybridní verzi, která bude podle generálního ředitele automobilky Wolfganga Dürheimera schopna ujet na elektřinu 48 kilometrů.

Cena Bentaygy je zatím neznámá. Dürheimer pouze potvrdil, že bude stát méně než vrcholný model Bentley Mulsanne, jehož ceny začínají na částce 228.200 liber (cca 8,28 milionu korun).

David Bureš
Diskuze (20)
Avatar - Hammunasakra
15. 1. 2015 00:58
Re: Ben tayga
>:D
Avatar - AUDIRS6
14. 1. 2015 20:11
Re: Ben tayga
Dobre ze som ta nechal chvilku tak...takze budem reagovat az na toto editovane. :-)
Niesom citronovy, - to by som bol kysly, a "holky" zvyknu na mna pouzivat vselijake ine privlastky- napr.: sladky, zlaty, mily, čestny, štedry, charakterny, ...neunavny, neznicitelny, ...neskutocnyyyy...az brutaaaaalny >:-[] - tak keby prislo na osobnu skusenost, mozno by som sa dozvedel aj nejaky ceske pochvalne pridavne mena >:D ( a zopar krat uz som pocuval aj ceske pochvaly >:-[] )
jo, ani neviem co sim mam doplnit miesto tej * ... - "kanec" ? alebo "samec" ? >:-[] - to by sedelo >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Hammunasakra
14. 1. 2015 19:38
Re: Ben tayga
Ty si fakt citrónovej * >:D
Avatar - AUDIRS6
14. 1. 2015 18:23
Re: Ben tayga
istoooo... >:-[]
to je taky nas "Camp David" >:D - proste absolutny klud, od absolutne vsetkeho.
Uz len to by mi chybalo, aby si mi tu prisla tlacit citrony do hlavy ... 8-s
paa paa :-)
Avatar - Hammunasakra
14. 1. 2015 18:10
Re: Ben tayga
Dík za nabídku máš u mě plus :yes:
Třeba někdy jindy. Měj se - tam někde v lesích bez rychlýho připojení :-)
Ale pro zajímavost ty souřadnice mi do SZ klidně pošli mrknu kde jsi