Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga Mulliner: Opulentní luxus se šampaňským na palubě

Michal Fokt
Diskuze (1)
Jako by modelu Bentayga nestačilo, že je to nejdražší SUV na světě, verze Mulliner posouvá hranice opulence na další úroveň.

Technicky vzato je Bentley Bentayga "jen" zvětšené Audi Q7 nebo Porsche Cayenne. Jenže nárůst rozměrů v kombinaci s ušlechtilým rodokmenem a silou značky způsobil, že se ceny tohoto sportovně-užitkového modelu usídlily "severně" od pětimilionové hranice a pokud se opravdu "rozjedete", není problém se dostat přes osm milionů korun.

A bude hůř! Nebo lépe, to záleží na konkrétních finančních možnostech. Bentley totiž v Ženevě představí ještě luxusnější specifikaci s tradičním označením Mulliner. O ceně se samozřejmě ještě nemluví, ale buďte si jistí, že to bude velké... Ale co Bentayga Mulliner nabídne?

V první řadě jen jedinou motorizaci - W12 6.0 s výkonem 447 kW a točivým momentem 900 N.m, která zajistí katapultaci na stovku za 4,1 s a maximálku 301 km/h. Dále tu máme systém na potlačování náklonů v zatáčkách, dvoubarevnou karoserii, speciální masku chladiče a 22" kola, dýhování z ořechového dřeva, chladničku na šampaňské se sadou fléten Cumbria Crystal, šest stupňů intenzity osvětlení interiéru, externím vytápěním a téměř nekonečnými možnostmi individualizace koženého čalounění.

V nabídce příplatkových prvků pochopitelně nesmí chybět ani proslulé čtyřmilionové palubní hodiny Breitling. Prodej auta bude zahájen už letos na jaře, ale očekávejte zase dlouhé čekací lhůty, na běžnou bentaygu se čeká zhruba rok.

Michal Fokt
Diskuze (1)
7. 3. 2017 21:07
Bentayga
Tady v Crewe jezdí Bentley docela dost, i když Bentayga je i tady auto, které nemá každý.
Kolem továrny jezdily Mullinery na testovací jízdu. Bohužel se výroba trošku protáhne, protože měla začít výstavba nové výrobní haly právě pro Bentaygu.
Místní pořád protestují kvůli parkovišti, které se kvůli výstavbě haly má rušit.
Denně potkávám několik Bentley, Bentaygu někdy jen jednu, jindy třeba jedenáct.
Průměrně tak čtyři denně. Hlavně na Nantwich Road, nebo Westen Road. Nádhnerné auto. Jednou jsem viděl parkovat před Hotelem Premier Inn v jedné řadě sedm AUT.
Čtyři Bentaygy, Rolls-Royce, Ferrari Enzo, a nové Porsche Panamera.