Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley EXP 9 F na nových fotografiích a videu

David Bureš
Diskuze (36)
Koncept SUV od Bentley debutoval v březnu v Ženevě, až nyní se však oficiálně představil na domácí půdě.

Není žádným tajemstvím, že Bentley chystá prodávat SUV. Jeho koncept už dokonce na jaře představilo, moc vřele ale tento automobil, nazvaný EXP 9 F, přijat nebyl. Po oficiální premiéře nyní vůz cestuje po celém světě, aby si jej mohli prohlédnout zájemci ze všech koutů světa.

Nyní tak Bentley EXP 9 F zamířil na domácí půdu, když se oficiálně představil na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Již dříve si studii mohli prohlédnout čínští zákazníci na pekingském autosalonu, v srpnu bude prezentována na kalifornském Concours d’Elegance v Pebble Beach.

Hned po nepříliš vřelém přijetí Bentley prohlásilo, že design EXP 9 F před zahájením sériové výroby pozmění. Později však automobilka uvedla, že pokud se automobil bude potencionálním zákazníkům líbit, bude jej vyrábět v nezměněné podobě. Zatímco velká část veřejnosti křivky auta odsuzuje, zákazníci o tento druh vozu zájem mají. Podle dostupných zpráv se potencionálním kupcům zalíbila především kabina tohoto SUV.

Studie EXP 9 F je poháněna dvakrát přeplňovaným dvanáctiválcem do W o objemu 6,0 l s výkonem zhruba 442 kW (600 k) a točivým momentem 800 Nm. V sériové podobě by ale toto luxusní SUV mohlo být nabízeno i se čtyřlitrovým vidlicovým osmiválcem se dvěma turbodmychadly o výkonu 368 kW (500 k). Alternativou by mohl být i plug-in hybrid s vidlicovým šestiválcem.

Automobil se má začít prodávat v roce 2015, kdy má vzniknout až 3.000 jeho exemplářů. Zájem o toto SUV mají mít především zákazníci z Číny, Středního východu a Ruska. EXP 9 F by se podle prvních kalkulací automobilky mohlo prodávat za ceny od 160.000 do 200.000 Euro (cca 4,08 až 5,1 milionu korun).

David Bureš
Diskuze (36)
9. 7. 2012 22:39
Re: Kdo viděl naživo..
Myslím, že Vy neznáte nikoho, kdo takovýto život žije. Podle mě, Bentley vymyslel super VĚC pro zbohatlé Číňany, Rusy a americké Rapery (i když ti už poslední dobou začínají mít trochu vkusu). Zajisté budou prodeje velké, ale v Evropě se této VĚCI moc neprodá. Byť souhlasím s tvrzením, že z jistých úhlu se podobá Range Roveru. Celek však působí OTŘESNĚ.
9. 7. 2012 12:37
Re: LM002
Neříkám, že je to sporťák. Třeba nechci jachtu, ale potřebuji tu světlou výšku (nabídne něco přes 27 cm), popřípadě přepravní kapacitu.
Avatar - Stejsn
9. 7. 2012 09:53
Stejně ohavné, jako Cayenne.
Ale věřím že bude i stejně úspěšné.
Avatar - rohYpnol
8. 7. 2012 19:25
Re: Kdo viděl naživo..
přesně tak :yes: Úpravy Mansory taky nejsou obvykle standatní optikou kdovíjak elegantní. Přesto se zájemců najde dost a dost.
8. 7. 2012 17:30
Re: Co se to s bentley stalo...
Je to jak pises. Dnes uz neni sportovni ci na teren zamerena automobilka. Vzdit uz i ferrari dela jakousi 4 kolku,lambo take chysta nejakou ohavnost. Uz zbyva jen jen par klenotu(pro me) wiesman,morgan-moc se mi libi tato auta ;-)