Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Flying Spur a novinky z dílen divize Mulliner

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Kdo není spokojen se standardním provedením interiéru Bentley Flying Spur, může si i divize Mulliner objednat některou z novinek, které zařadila své nabídky.

Mulliner je tradiční značka, která je s vozy Bentley a Rolls-Royce spojena po desetiletí. Původně samostatná karosárna byla pohlcena automobilkou v roce 1959, v době samonosných karoserií se přeorientovala na úpravy exteriéru a interiéru. Od roku 1991 pak spadá přímo pod Bentley.

Nedávno individualizační divize Mulliner představila obložení interiéru kamennou dýhou a nyní uvádí poněkud méně extravagantní novinky, které ovšem rovněž přispívají k dalšímu zvýšení luxusu ve vozech značky Bentley.

Mezi nejvýraznější novinky připravené pro Flying Spur patří chladnička na lahve šampaňského, která je umístěna v prostoru mezi opěradly zadních sedadel a doplňuje ji dvojice na zakázku vyráběných sklenic, uložených ve sklopné loketní opěrce a inspirovaných designem litých kol vozů značky Bentley.

Pozornost si bezpochyby zaslouží i dvojice atomizérů s pláštěm z mincovního stříbra uložená ve speciálně upravených výplních zadních dveří. Tyto atomizéry mohou obsahovat luxusní parfémy nebo je lze využít jen pro rozprašování vody pro osvěžení cestujících.

Rovněž pro zvýšení pohodlí pasažéru na zadních sedadlech je určen specificky upravený úložný prostor ve středovém tunelu mezi sedadly. Ten může být vybaven držákem hodinek a místem vhodným pro odložení manžetových knoflíčků nebo šperků.

Další novinky se týkají barevně lakovaných dýh obložení palubní desky i dalších částí interiéru a nových vzorů koženého čalounění sedadel i středového tunelu, výplní dveří a palubní desky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)