Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley: Objeví se v jeho nabídce hned dvě SUV?

David Bureš
Diskuze (0)
SUV vycházející z konceptu EXP 9 F by v budoucnu mohl doplnit ještě menší model.

Bentley v loňském roce prodalo rekordních 11.020 automobilů, což bylo nejvíce v jeho historii. V následujících letech chce ale výrobce z Crewe dále růst a do roku 2020 prodávat 20.000 aut ročně. Cesta ke splnění plánů povede přes SUV.

Už teď je jasné, že Bentley začne prodávat velké SUV, které bude vycházet z dva roky starého konceptu EXP 9 F. Tento model, který je plánován pro rok 2016, by však mohlo doplnit ještě menší SUV. Možnost příchodu takového auta naznačil sám generální ředitel značky Wolfgang Dürheimer.

Automobilka v současnosti řeší, jak dále rozšířit svoji nabídku. Dürheimer v rozhovoru s britským Autocarem přiznal, že právě SUV je jedním z nápadů, nad kterými se ve firmě uvažuje. Už dříve šéf Bentley potvrdil, že automobilka chce svoji nabídku rozšířit na pět modelů. Vedle druhého SUV se zvažuje sportovní vůz nebo velké čtyřmístné kupé.

Už velké SUV má výrazně zvýšit prodeje značky, dosud se počítá s 3.000 jeho prodanými kusy ročně. Menší a cenově dostupnější model by mohl být prodejně ještě zajímavější. Vždyť už teď se v Bentley hovoří o tom, že odhad prodejů velkého SUV může být podhodnocen.

Velké SUV se zatím neznámým názvem (spekuluje se o označení Falcon) bude postaveno na základech koncernové platformy MLB Evo, kterou bude sdílet s novým Audi Q7. Auto bude dostupné s osmiválcem, dvanáctiválcem i v plug-in hybridní verzi, která bude podle generálního ředitele Bentley schopna ujet na elektřinu 48 kilometrů.

Dürheimer přiznal, že velké SUV je už ve finále testovací fáze. Hotový produkt má být podle jeho slov nejen velice luxusní, ale také velmi rychlý a schopný.

David Bureš
Diskuze (0)