Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bernd Pischetsrieder znovu zvolen šéfem VW. Do roku 2012

Libor Zezulka
Diskuze (102)
V čele Volkswagenu zůstává Bernd Pischetsrieder. Dozorčí rada mu prodloužila kontrakt do roku 2012.

Bernd Pischetsrieder nadále povede Volkswagen, dozorčí rada mu jednomyslně prodloužila kontrakt do roku 2012. Ještě nedávno přitom panovaly ohledně dalšího setrvání Bernd Pischetsriedera v čele automobilky pochybnosti, a to především kvůli údajným neshodám se zástupci zaměstnanců. Pischetsrieder totiž minulý měsíc prohlásil, že v rámci úspory nákladů může být ve VW zrušeno až 20 000 pracovních míst.

Nedlouho poté označil šéf představenstva a někdejší šéf koncernu Ferdinand Piech otázku dalšího působení Pischetsriedera ve společnosti za otevřenou. Pischetsriedera nečeká v nejbližších měsících nic příjemného. Zatímco například Škodě nebo Audi se daří, samotná značka Volkswagen bojuje s poklesem prodejů především na důležitém americkém trhu a vysokými výrobními náklady v hlavních německých továrnách.

Propouštění se však nyní nejeví reálné, neboť podle odborového předáka automobilky Bernda Osterloha získal Pischetsrieder podporu odměnou za slib zachování pracovních míst. Před dozorčí radou nicméně staronový šéf prohlásil, že se stávající problémy musí řešit systematicky a rychle.

Libor Zezulka
Diskuze (102)
5. 5. 2006 20:16
Re: VW- mucholapka na duté hlavy
A ty snad pochybuješ o kvalitách G-I...?
5. 5. 2006 20:03
Re: A ABY BYLO JASNO
:-) :yes: :yes: