Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW bude novou X3 vyrábět v USA a Německu

Tomáš Votruba
Diskuze (5)
BMW X3 je čerstvě po faceliftu, při kterém byl vůz opticky vyhlazen a pod kapotu dostal několik nových motorů včetně famózního šestiválcového turbodieselu 3.0sd s dvojitým přeplňováním.

BMW X3 je čerstvě po faceliftu, při kterém byl vůz opticky vyhlazen a pod kapotu dostal několik nových motorů včetně famózního šestiválcového turbodieselu 3.0sd s dvojitým přeplňováním (více informací o modernizované X3). V Mnichově se ovšem již dávno připravuje zbrusu nová generace X3. Vůz se bude podle nejnovějších informací vyrábět v Německu a USA, přitom výrobu současné X3 zajišťuje rakouská Magna Steyr ve Štýrském Hradci (Graz).

Nové BMW X3 se má začít vyrábět od roku 2010, jedna třetina produkce se bude odehrávat v závodě Spartanburg v americkém státě Jižní Karolína, ze kterého vyjíždí například model Z4, dvě třetiny pak připadnou německému závodu BMW Regensburg. Roční produkce je plánována na 160 000 kusů. Rozhodnutí vyrábět X3 v USA je logické, loni se v Severní Americe prodalo 66 815 kusů a v Evropě 34 746 kusů.

Spekuluje se také o tom, že budoucí nevyužitá kapacita rakouské Magna Steyr bude využita pro výrobu sportovnější třídveřové verze X4.

Tomáš Votruba
Diskuze (5)