Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 3 GT (F34): Mnichovský fastback velikosti L

Ondřej Láník
Diskuze (40)
Přestože reakce fanoušků i skutečných zákazníků na řadu 5 GT nejsou příliš nadšené, dokončují v Mnichově menšího příbuzného.

Místo velikosti XXL (v případě 5 GT) se bude tentokrát jednat o dvě čísla menší vůz. Technicky má vycházet z trojkové řady, ale management v Mnichově by jej raději posunul v rámci hierarchie mezi trojku a pětku.

Premiéru nového vozu s interním označením F34 očekáváme během roku 2012, prodávat se má začít na začátku roku 2013.

Zásadní změna proti novému sedanu se odehrává ve druhé polovině auta. Záď automobilu bude tvořena obdobně jako u větší 5 GT. Po jejím vzoru má vůz mít delší rozvor než nová řada 3. Na druhou stranu menší GT nepřevezme složitou konstrukci dvojitého výklopného víka, kterou má standardně 5 GT. Pravděpodobné je i to, že upravena bude taky příď aby se fastback více odlišil od standardních trojkových BMW.

Podle německých médií 3 GT zacílí hlavně na ingolstadtské Audi A5 Sportback.

Tak jako 5 GT bude i 3 GT nabízeno pouze se silnějšími jednotkami. Vedle nabídky čtyřválcových a šestiválcových motorů se na trhu objeví také hybridní provedení 3 GT ActiveHybrid. To bude kombinovat čtyřválec s elektromotorem. Počítá se také s verzí s pohonem všech kol.

Obdobně jako u větší 5 GT má být 3 GT mírně dražší než verze Touring.

BMW 5 GT se prodává od roku 2009. Sama automobilka vůz prezentuje jako kombinaci sedanu, moderního SUV a cestovního gran turisma. Vedle samotné karoserie bylo neobvyklé také načasování jeho uvedení. BMW 5 GT bylo představeno dřív než současná generace řady 5 sedan a Touring.

BMW 3 GT - Ilustrace (1/2012)
Ondřej Láník
Diskuze (40)
25. 3. 2012 20:54
Re: model 5GT
R je z USA trhu uz stazena.
Avatar - Biest
25. 1. 2012 21:40
Re: proc?
zabudol som na to najdolezitejsie....

motor 535d nemusim asi chvalit ale dlhodoba kombinovana spotreba 8,4 l ...
Avatar - Biest
25. 1. 2012 21:29
Re: proc?
ano, hojda sa ako volvo ale iba v tom pripade ked mas zvoleny rezim COMFORT (uz NORMAL je dost kolisavy)

akonahle si das rezim SPORT a SPORT plus auto poriadne ztvrdne avsak komfort jazdy to nejak extremne neovplivni.

ucedomte si jednu vec. bmw 5 GT nie je na vyslovene sportovu jazdu (aj ked sa nim tak da ist), co mnohi aj bmwcku vycitali. je to ale auto, ktore ma oslovit inu cielovu skupinu zakaznikov. ludi, ktori maju radi komfort a pohodlie. BMW chce oslovit sirsie masy a nie len sportovo zalozenych zakaznikov. chce prebrat cast zakaznikov mercedesu a audi.

mozem potvrdit, bmw GT je komfortom take "lacnejsie" S klasse (lacnejsie v uvodzovkach preto lebo v plnej vybave atakuje hranicu S klasse...) ani sedma sa nan nechyta. je vyrazne sportovejsia a dokonca som mal pocit, ze je v nej menej miesta (vzadu urcite)

nechapal som, ako mohol niekto povedat na X6, 5GT ze su neprakticke auta... ale ono fakt su. vlastna skusenonst. do X5 sa v pohode zmesti kopec veci a aj 3 ludia sa v pohode 1200 km odvezu (stredny bude ale trochu rozbity :-) ale 5 GT? dost maly a neprakticky rieseny kufor, 2 sedadla v zadu a stredne "sedadlo" pouzitelne max do 50 km a aj to mozno prehanam. tvrde jak prkno. (ono je myslim aj definovane ako 4 miestne auto + 1). ale pokial maju v nom ist 4 ludia s nie velkym mnozstvom batoziny tak parada, maloco sa nan chyta.

dizajn... z predu a z boku velmi pekny a agresivny. zo zadu prehnane a treba si na tuto cast zvyknut.

vcelku perfektne auto s nejakymi muchami, ktore sa mu daju odpustit.
25. 1. 2012 11:13
GT5 je pre mňa niečo cudzie
Osobne si myslím, že BMW 5GT je jednoducho "Fábiou 2" v radoch BMW - tak ako aj rada 1 a X1. Ten dizajn je naozaj divný.
Na druhej strane BMW3, BMW5, Z4, Z6, X3, X6 vyzerajú naozaj dobre.
Dúfam že to "trojkové" GT bude iné = pekné. Nie ako ta neohrabaná opacha GT5
24. 1. 2012 22:16
Re: proc?
Hlavní problém je v USA. BMW stáhlo Touring a nahradilo ho GT s tím, že předchozí zákazníci na něj přejdou. Místo toho jim utekli k MB a prodeje sedmičky jim spadly, protože zákazníci dali přednost levnějšímu 5GT. K tomu celkově nenaplnila prodejní očekávání. V EU podle mě také ne, ale nemám informace.

Minulý rok se mluvilo o tom, že se poučili a kombík u trojky zanechají. Tak uvidíme, jakých čísel dosáhnou.