Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW HP4 Race: Karbon kam oko dohlédne (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
BMW Motorrad si pro motocyklovou výstavu EICMA připravilo překvapení v podobě karbonového konceptu HP4 Race, na nějž příští rok naváže sériový model.

O vývoji motocyklových rámů z karbonu pro sériové modely se ve spojení se značkou BMW Motorrad hovořilo již v létě loňského roku a následně se další neoficiální informace objevily letos v srpnu.

Nyní na EICMA v Miláně udělala značka BMW Motorrad všem spekulacím ohledně možného představení motocyklu s rámem z karbonu konec a odhalila zde koncept HP4 Race. Ten se vydává stejným směrem jako produkční Ducati 1299 Superleggera, která se představila na stejném místě.

Podle oficiálních materiálů značky se jedná o pokrokový prototyp s celokarbonovým rámem, karbonovými ráfky a karbonovými kapotami, který představuje nejexkluzivnější model v historii BMW Motorrad.

Na tuto informaci pak Stephan Schaller, prezident BMW Motorrad, přímo v Miláně navázal sdělením, že více informací o technice bude uvolněno na jaře příštího roku a HP4 Race bude vyráběn ručně v omezeném množství. Dodávky prvních strojů jejich majitelům pak mají být spuštěny ve druhé polovině roku 2017.

Podle neoficiálních informací a letmého pohledu pod kapotáž se můžeme těšit na extrémní okruhový stroj, jehož srdcem bude evoluce litrového řadového čtyřválce z modelu S1000RR, disponujícího v současnosti výkonem 146 kW (199 k).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - RonJeremy
11. 11. 2016 18:29
A co jezdec?
Kdo na tomhle bude jezdit, bude muset mít i karbonový spoďáry... >:D