Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i8 je dalším přírůstkem ve flotile dubajské policie

Michal Fokt
Diskuze (2)
Policie v Dubaji doplnila svůj vozový park o další sportovní vůz, nejnověji je to bavorské plug-in hybridní kupé BMW i8.

Dubaj se své nesmírné bohatství rozhodla mimo jiné demonstrovat i tím, že svou policii vybavuje těmi nejlepšími sportovními vozy planety, určenými k hlídkování v oblastech, kde se pohybují turisté. Ve flotile tak figurují automobily Lamborghini Aventador LP 700-4, Ferrari FF, Mercedes-Benz SLS AMG, Aston Martin One-77, Ford Mustang GT, Bugatti Veyron, Audi R8, Nissan GT-R, Mercedes-Benz SL63 AMG, McLaren MP4-12C, Chevrolet Camaro SS, Bentley Continental GT, BMW M6 Gran Coupé a Lexus RC F - a to jsem (snad) vyjmenoval jen ty nejatraktivnější položky seznamu.

Nyní si arabští strážci zákona budou dopřávat i první ekologicky šetrný sporťák, jdoucí de facto po krku samotnému zdroji bohatství arabského světa - plug-in hybrid BMW i8, takže počítám, že ho do zásuvky zapojovat nebudou.... Policejní bavorák je vyveden v tradičním bílém laku se zelenými polepy, jinak se ale od sériového vozu nijak neliší, nedostal, na rozdíl od většiny výše zmíněných vozů ani maják, možná jen prozatím.

Jestli to takhle půjde dál, možná bude pro výrobce sportovních aut spíše než čas na Nürburgringu důležitější, jestli jejich produkty uzná za vhodné vybavit svou policejní flotilu Dubaj...

Michal Fokt
Diskuze (2)
12. 3. 2015 20:55
Re: ropa
oni posledni roky buduji hlavne energeticky samostatne satelity (mesta) a prvnim v rade je jiz postavene a fungujici Masdar City, takze as jim dojde ropa (ktera nedojde) tak oni budou sedlat luxusni elektromobily ;-)
Avatar - cerrbion
12. 3. 2015 20:12
ropa
Až jim dojde ropa, vrátěj se na velbloudy kam patřej