Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW i8 Spyder: Otevřená verze nebude

Michal Fokt
Diskuze (0)
Ačkoli nám BMW už představilo možnou podobu roadsteru na bázi hybridního supersportu i8, produkční verze se bohužel nechystá.

Jak ortodoxní příznivce otevřených aut jsem rád, že prakticky každé sportovní kupé, supersporty nevyjímaje, existuje i jako kabriolet, respektive dvoumístný roadster, ať už si říká Speedster, Spider, Spyder nebo jakkoli jinak. Existují ovšem i výjimky, u nichž se musíme spokojit s "plechovkou". A jednou z nich bude bohužel také BMW i8 a to i přesto, že nám bavorská značka vizi takového vozu v podobě i8 Concept Spyder předloni v Pekingu ukázala.

Web inautonews přišel s informací, pocházející prý zevnitř automobilky, že BMW nechystá už vůbec žádnou další variaci na hybridní sporťák i8 a to i přesto, že koncem loňského roku proběhla fáma, že i8 Spyder dostal od vedení zelenou. To platí pochopitelně i pro také často spekulovanou sportovnější (snad dokonce M) verzi i8, tu ovšem v Mnichově, na rozdíl od Spyderu, dementují už od prvního představení i8.

Důvody, proč si to BMW po představení studie i spekulacích, které často mívají reálný základ, rozmyslelo, nejsou známy, otevřené verze jsou dnes už vcelku standardním zpestřením nabídky a mají svou loajální klientelu.

Zmíněný web také vyvrací nedávné zvěsti o možných dalších karosářských variantách limuzíny BMW 7. Ne že by si někdo myslel na kombík, ale proslýchalo se cosi i možném luxusním kupé a kabrioletu, nehledě na současnou oblibu čtyřdveřových sedanů s dynamickou siluetou ve stylu kupé. Padla tím pádem možnost, že chystané superluxusní SUV BMW X7 bude postaveno na bázi sedmičky, využije tedy patrně techniku menšího X5. Prostě a jednoduše - i další sedmička bude existovat pouze jako sedan a sedan s prodlouženým rozvorem.

Michal Fokt
Diskuze (0)