Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M Performance Automobiles: Logo M i pro turbodiesely

David Bureš
Diskuze (7)
Díky nové produktové řadě divize M se v nabídce BMW zřejmě objeví chystaný vznětový třílitrový šestiválec s třemi turbodmychadly.

Mnichovská divize M GmbH oznámila vznik nové produktové řady nazvané BMW M Performance Automobiles. Ta má zahrnovat speciální nabídku motorů, úpravy podvozku a vylepšení vzhledu aut značky BMW. Více se o BMW M Performance Automobiles dozvíme na letošním ženevském autosalonu, který bude probíhat od 8. do 18. března.

Podle Friedricha Nitschkeho, prezidenta divize M GmbH jsou cílovými zákazníky nové řady takoví řidiči, kteří chtějí od svého automobilu více emocí a vyšší výkon, ale zároveň se nechtějí vzdát jeho každodenní použitelnosti.

Produktová řada nabídne doplňky pro větší část modelů značky BMW, k dispozici budou jak silné benzinové motory, tak dieselové. Nitschke tvrdí, že důležitou úlohu v BMW M Performance Automobiles bude hrát systém pohonu všech kol xDrive.

Vedení divize M GmbH chce novou produktovou řadou navázat na BMW M535i, odhalené v roce 1980, které se dá považovat za předchůdce M5.

Již na konci loňského roku bylo na stránkách BMW.tv zveřejněno video, kterým mnichovská automobilka naznačila vznik nové produktové řady. Ve snímku vystupovalo částečně zakryté BMW X6, a tak se nabízí spekulace, že právě toto SAV bude prvním vozem s doplňky BMW M Performance Automobiles. A co víc, pod kapotou tohoto vozu by se mohl nový vznětový třílitrový šestiválec, pravděpodobně s trojitým přeplňováním, o jehož vývoji se už delší dobu hovoří.

Stejný třílitr (zřejmě s označením 550d M xDrive) by se měl objevit i v nabídce pro řadu 5. Motor má v tomto voze spolupracovat s osmistupňovým automatem a měl by dosahovat výkonu 283 kW (385 k), točivý moment pak má vrcholit hodnotou 700 Nm.

Loňský rok byl pro divizi M GmbH úspěšný, a tak na něj bude chtít vedení letos navázat. Vedle produktů BMW M Performance Automobiles se můžeme mimo jiné těšit na novou generaci BMW M6.

David Bureš
Diskuze (7)
14. 1. 2012 11:18
Re: Principy
správně, ani jsem nemusel reagovat, díky :yes:
14. 1. 2012 03:20
Re: Principy
Zas bych tolik nepanikařil, dieselová M5 ještě dlouho nebude, to by musela mít osmiválec a aspoň 500 koní (což by samo o sobě zas tak špatné nebylo). M Performance bylo vytvořeno, aby pokrylo mezeru mezi konvenčními modely BMW a ///M modely (aspoň tak doufám). Pokud to bude znamenat, že ///M divize bude ziskovější, aniž by musela opravdu vyvinout M5d, jsem pro. Doufám, že program bude úspěšný, a třeba právě díky tomu budeme moci v budoucnu očekávat různé speciální verze (třeba další M3 CSL atd.).
Avatar - JDM
14. 1. 2012 01:43
Re: Principy
Ale i o tom Mka byli , M neznamená že si ho koupí kde jaká lůza ale člověk co má dostatečně tlustou peněženku a taky nějaký vztah k autům , kolik emkovejch BMW si na silnici potkal??? vždycky když ho někde potkám tak mám respect jak z auta tak z řidiče . Teď budeš potkávat kdejakýho vendu v 330d s M nálepkou a bude se cejtit hrdě a tvrdě Ale na opravdový eMko nemá buď peníze nebo koule! Do takovýchto záležitostí kompromisy nepatří a že se k tomu snižijou jiný automobilky už sem si zvykl ale že už i BMW jde touhle pošahanou cestou to mě se.re. Kam ten automobilovej svět spěje??Co je to za nesmysl Jakej fanda BMW M si koupí 550d M ??? žádnej opravdovej fanda BMW M si koupí M5 protože to je opravdový M.. 550d M si koupí pozér co si jen hraje na M !!!
13. 1. 2012 21:42
Re: Principy
Jde jen o to, jestli to máš jen rád nebo máš na to aby sis to i koupil ;-) To je ta správná otázka. M divize to nedělá pro něčí modrý oči, ale pro to aby na tom vydělala. Pokud chtějí zákazuníci nadupaný diesel, 4x4 a M na autě, tak to prostě udělají, protože za to dostanou zaplaceno :yes:

Upřímě taky bych chtěl M5 s úchvatným přeplňovaným osmiválcem, ale kdo na to ty 3 mega má? A hlavně kdo za to ty 3 mega dá? A kdo ho hlavně má živit >:D ;-)
Avatar - boost.
13. 1. 2012 16:24
Re: Principy
Pod to se podepisuji :yes: