Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Z4 M: Vyslyšené modlitby (+ video)

Ladislav Čermák
Diskuze (65)
BMW se vrací na trh s extrémní verzí roadsteru Z

Ještě před dvěma lety to vypadalo, že divoká kočka Z3 M zůstane bez dědiců. Oficiální stanovisko mnichovského managementu znělo - Z4 M nebude. Avšak modlitby milovníků řadové šestiradosti zněly stále naléhavěji, takže se v lednu 2006 v Detroitu oficiálně představí

BMW Z4 M Roadster

Radostná zpráva přichází v polovině životního cyklu fenomenálního mnichovského doubleseateru, který svou nekompromisní radost z řízení rozdává desetitisícům spokojených zákazníků. O pohon se stará aktuální verze špičkového šestiválce 3,2 L vypůjčená ze stávající M3, která ani po pěti letech neopouští absolutní špičku ve své kategorii a má na svém kontě už pět motorářských "oskarů". Výkon 252 kW při 7.900 a 365 Nm/4.900 otáčkách znamená litrový výkon 78,75 kW/L uděluje lehkému roadsteru výkonovou hmotnost 5,6 kg/kW. Zrychlení na 100 km/h se odehraje za pětivteřinový okamžik a díky mohutnému kroutícímu momentu stejně dlouho trvá i pružná akcelerace 80 - 120 km/h na čtyřku.

Technika

se drží klasických vzorců - ručně řazená šestistupňová převodovka a vysokovýkonné brzdy s plovoucím brzdičem z M3 CSL, schopné zastavit ze stovky na vynikajících 34 metrech. Variabilní posilovač řízení Servotronic zůstává u přesného hydraulického pohonu, zatímco současně představené inovované hořčíkové šestiválce 2,5si a 3,0si přecházejí na nově vyvinutý elektromechanický pohon. Optimální trakci obstarává sportovní diferenciál s variabilní svorností "M" a exkluzivní 18" kola.

Design

se odlišuje ještě větším smyslem pro dramatično - přední náběry vzduchu jsou větší a vyplněné tradičním kosočtverečným síťováním, směrem vzad pokračuje aerodynamický kit a na konci vrcholí čtyři velké koncovky výfuku, umístěné v mohutném difuzéru. Tři nové barevné odstíny také patří výhradně Z4 M. Uvnitř se kromě obvyklé porce M-výbavy nacházejí ještě ukazatale s odlišnou grafikou s bílými číslicemi na černém podkladě a červenými ručkami a žlutými indikátory nezahřátého oleje, kromě toho ještě doplňky s leštěným chromovým povrchem. Těšíme se na první setkání!

Poznámka: Videa jsou k dispozici ve formátu DivX a WMV.

Ke spuštění DivX videí je nutné mít v MediaPlayeru nainstalován plug-in DivX, který si můžete stáhnout zde. Tento formát lze s příslušným kodekem přehrát na všech operačních systémech.

Ke spuštění WMV videí není nutné na platformě Windows nic instalovat - MediaPlayer sám video přehraje. Tento formát videa však není použitelný v jiném přehrávači a na jiných operačních systémech.

Ladislav Čermák
Diskuze (65)
26. 10. 2005 20:31
Re: proc ne?
:yes: :yes:
26. 10. 2005 20:28
Re: RANAŘ
:yes:
26. 10. 2005 20:28
Re: RANAŘ
JO, jo... :yes:
26. 10. 2005 20:25
Re: Nein
Aha...
25. 10. 2005 20:49
Re: Nein
Tak to jsi na zásadním omylu. Píšu jen na auto.cz proto, jsem se napřed rozhlédl kolem a vybral si co číst... to že píši, to je okraj... já tu především čtu - testy, články... a také příspěvky... občas, pravda, něco napíšu... jako ty. Pokud si ovšem vzpomínám, tys hodně nesmělý v psaní, co? Nebo, že by razantní kritická autocenzura?