Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budou nové Tesly stavět samotní zákazníci? Musk se myšlence nebrání

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Lídr automobilky Tesla se na Twitteru pochlubil zajímavou myšlenkou, rád by nechal stavět vozy samotné zákazníky. Nesouvisí to však s tím, že by značka nestíhala tvořit.

Když jsem před časem mohl v Nošovicích zakotvit na předem určených stanovištích tamní továrny Hyundai a alespoň maličkou měrou se tak podílel na stavbě několika aut, byla to pro mě nesmírně zajímavá zkušenost. Šéf amerického výrobce elektromobilů Tesla chce nyní dát takovou příležitost vlastním zákazníkům.

„Přemýšleli jsme o nabídce rozšířené tovární tour, kde byste mohli pomoci stavět jednotlivé části auta a pochopili, jak se vše dává dohromady. Vím, že by to pro mě byla super zábava, když jsem byl dítě (i teď),“ napsal sledujícím na sociální síti Twitter.

Tour do výroben se v posledních letech stávají napříč všemi světovými automobilkami stále populárnějšími. Zákazníci chtějí vidět, jak se jejich vozy dávají dohromady a přiložení ruky k dílu posouvá celý proces na novou úroveň.

V dalších rozhovorech už byl ale Elon Musk střízlivější. Na otázku, jak náročné by rozšíření tour o takový zážitek bylo, reagoval: „Bylo by to těžké, ale nevylučujeme to.“

Továrnou Tesly proudí stovky zákazníků, kteří mají příležitost nahlédnout pod pokličku výroby, ale zatím nejsou součástí výrobního procesu. Někteří už na účet Muska žertují a píší, že konečně našel způsob, jak vyřešit pokulhávající náběh výroby Modelu 3. Jednoduše si jej postaví sami zákazníci!

Zřejmě nejatraktivnější tour aktuálně nabízí program Corvette Engine Build Experience. Vlastníci modelů Corvette Z06 a ZR1 si tu za poplatek 5000 dolarů (112 tisíc korun) mohou pod dohledem zkušených inženýrů a techniků sestavit osmiválec do vlastního auta.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Avatar - .StenLi.
29. 6. 2018 19:37
Re: Není
Tak tak :-) a pan Kolaman preraza dno urovne svojimi trapnymi pokusmi o clickbait clanky kazdnym dnom.. hanba. Hodil by sa do "Zem a Vek"..
Avatar - Blue Sun
29. 6. 2018 18:18
Není
nad to udělat z běžné věci bulvárním nadpisem protitesláckou agitku... >:D A některé méně vyvinuté existence se toho ještě chytí, viď, flusteku?
Avatar - happy_driver
29. 6. 2018 13:53
***
Krásne reálne fotky Tesly.
Ogrcaný displej a bezduchá, studená, odpudzujúca palubovka.
Stelesnenie nevkusu.

Už do toho začali montovať samohasiace systémy? Sprinklery nie sú až také drahé, požiarov bolo už tiež viac než dosť... Namiesto auto/polo-pilota by mohli radšej začať montovať auto/samo-hasiča >:-[]
Avatar - Dinar
29. 6. 2018 13:36
Re: Áááááááááááááááááá
Ale sám sis ho sbouchat nemusel, ne? >:D
Avatar - Dinar
29. 6. 2018 12:49
Re: Áááááááááááááááááá
Možná se Musk inspiroval projektem lidového vozu KdF, ten ve své době taky táhnul, vymyslel ho ňákej Áda, a to byl panečku vizionář. Jak to dopadlo víme... >:D