Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucnost Mercedes-Benzu: Sázka na kupé

David Bureš
Diskuze (25)
První chystané kupé bude velkým luxusním vozem, který si patrně ponechá název CL, chystané C SportCoupé pak bude spíše „pětidveřovým kupé.“

Automobilka Mercedes-Benz v současnosti pracuje na dvou nových kupé – třídě S Coupe a třídě C SportCoupé. Zatímco první bude typickým kupé s jedním párem dveří, druhé bude mít páry dveří dva a zacílí na Audi A5 Sportback a BMW 3 Gran Turismo.

Koncept chystané třídy S bude představen na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, sériová výroba auta by pak měla začít v příštím roce. Špionážní snímky tohoto kupé prozrazují, že automobil by mohl zůstat třídou CL jako dosud, na jedné fotografii se totiž objevil klíček v zapalování doplněný o přívěšek s nápisem CL 217. Číslo je interní název auta, CL naznačuje, že kupé zřejmě nebude třídou S Coupe.

Technika vozu každopádně bude vycházet z nedávno představeného sedanu S (W222), možnou podobu kupé zveřejnil server Cascoops.com. Auto by mělo mít sportovnější rysy než sedan, na boku se objeví výrazné prolisy, sloupky B zde budou chybět jako u dnešního CL.

Vedle toho Mercedes-Benz pracuje na modelu C SportCoupé. Ten už nebude třídveřovým hatchbackem jako kdysi, nýbrž sportovně laděným liftbackem.

Pětidveřová třída C nemá být tak vysoká jako BMW 3 Gran Turismo, i tak však má nabídnout prostornou kabinu. Auto bude sportovněji laděné než sedan C, nemá být však tak extravagantní jako třeba CLS Shooting Brake.

Podle informací německého Auto Bildu bude C SportCoupé dostupné s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcem ve verzích s výkonem 135 kW, 155 kW a 185 kW, dále třílitrovým benzinovým šestiválcem s 245 kW, 2,2itrovým turbodieselem o výkonem 125 kW a 150 kW a třílitrovým vznětovým šestiválcem. Počítá se rovněž s variantou AMG a hned dvěma hybridními verzemi.

David Bureš
Diskuze (25)
Avatar - donPedro
8. 6. 2013 11:12
Re: Mezi kupé...
Si myslím, tož komu čest, tomu čest :*)
8. 6. 2013 09:16
Re: Mezi kupé...
:yes: na žádný jiný vůz nebyla složena taková pocta :yes:
Avatar - donPedro
8. 6. 2013 08:13
Re: Mezi kupé...
Tak určitě, VW dal Siroccu srdíčko (i dieslové), tak nač přemýšlet nad nějakou předraženou vyumělkovanou prémií :yes: BraVWo :yes: :yes: :yes: ;-) :-!
Avatar - Hammunasakra
7. 6. 2013 20:22
Re: Vypadá líp jak BMW 8
:-)
Avatar - Hammunasakra
7. 6. 2013 20:22
Re: MB vs. Carscoops
..no a pro nás je DŮLEŽITĚJŠÍ to "tak jako tak", že? :-)