Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak natočit rekord nejrychlejšího auta světa? Bugatti šlo s pravdou ven

Jan Mička
Diskuze (2)
O rekordu Bugatti Chiron, kdy zrychlilo z 0-400 km/h a zase zpomalilo až na nulu, jsme na Auto.cz už psali. Otázkou ale bylo, z jakého vozu byl takový rekord natočen. Bugatti se přiznalo samo.

Video se připravuje ...

Drtivá většina řidičů si nedovede představit, jaké to je zrychlit z 0-300 km/h, natož prolomit hranici čtyř set kilometrů v hodině, na kterou dosáhnou jenom ta nejrychlejší auta na světě. Důkazem, že to jde i se zcela sériovým autem, bylo například Bugatti Veyron nebo Hennessey Venom GT, které mělo dokonce více kilowattů, než Veron koní.

S příchodem Bugatti Chiron museli Francouzi opět nějak šokovat, což se povedlo už po zveřejnění oficiálních technických údajů. Nástupce Veyronu má 1500 koní a dokáže jet rychlostí 420 km/h, jenže k čemu by to bylo, kdyby neměl i pořádné brzdy. A ty bezesporu má, což dokazuje nedávno zveřejněný rekord ve zrychlení z 0-400 km/h a následného brzdění zpátky na nulu. To vše za pouhých 41,96 sekund!

Za volantem vozu seděl Juan-Pablo Montoya a konkrétní vůz byl dokonce k vidění na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Jenže jak takový rekord natočit? Za pomoci stíhačky? Nebo snad superrychlého dronu?

Bugatti šlo s pravdou ven, a přestože ještě pár dnů nazpátek kolovaly spekulace o všech možných autech, nakonec padla volba na druhý Chiron, na němž byla instalována kamera. Je to logické, automobilka si tím ale svým způsobem nasypala popel na hlavu. Nemohla totiž přece mít druhého Montoyu, který by řídil kamerový vůz, jméno bývalého závodníka Formule 1 tedy berme pouze jako takový marketingový tah. Nebo je to všechno nakonec úplně jinak? Na druhém Chironu totiž nikde není vidět kamera...

Podívejte se, jak Bugatti prezentovalo rekordní jízdu:

Video se připravuje ...

Jan Mička
Diskuze (2)
Avatar - lordlord
22. 9. 2017 13:33
.
na netu koluje vtípek, že to byla poladěná supra
22. 9. 2017 11:33
Pripomina mi to
Reklamu na e39 M5ku, kde bawo akoze kamerovalo jazdu nejakeho speedera s prudovym motorom na solnej plani, to bolo ale davno :-)