Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick Encore: Chybí jen jeden dílek puzzle

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Buick pokračuje v postupném doplňování puzzle s novým malým SUV a zveřejnil třetí dílek, který odhaluje vzhled přídě.

Světová výstavní premiéra postupně odhalovaného modelu Encore se odehraje příští týden na autosalonu v Detroitu. Novinka, která bude uvedena jako modelový rok 2013 má být podle dostupných informací severoamerickou verzí malého SUV značky Opel, známého prozatím jako Corsa SUV. Sériový Opel se bude zřejmě prodávat pod označením Mokka.

V pořadí třetí zveřejněný snímek představuje přední partie novinky. Design hlavních světel mírně připomíná Opel Antara a Encore se tomuto evropskému modelu lehce přibližuje i členěním předního nárazníku s mírně předsunutými spodními rohy.

K typickým identifikačním znakům Buicku patří vodopádová maska chladiče a malé výdechy po stranách kapoty motoru. Na větší Buick Enclave odkazuje dolní linka bočních oken, která se pomalu zvedá vzhůru k C-sloupku. Patrná je i linie vedoucí přes kliky dveří k zadním světlometům.

Automobil má být vybaven odhlučněním interiéru označeným QuietTuning, chybět nemá ani další výbava známá z ostatních Buicků.

Malé SUV bude sdílet techniku s Opelem Corsa a Meriva. Pod kapotou se objeví benzinový motor 1,4 Turbo (dnes 88 a 103 kW) a nový dieselový agregát 1,6 CDTI. O jeho vývoj se stará technologické centrum v Turíně.

Evropské dvojče Buicku Encore se značkou Opel a již zmiňovaným označením Mokka bude s největší pravděpodobností prezentováno na březnovém autosalonu v Ženevě.

Koncern General Motors, do nějž značka Buick patří, dal již dříve najevo, že pro lednový autosalon NAIAS 2012 chystá čtyři světové premiéry. Vedle Buicku Encore mezi nimi bude Cadillac ATS, který chce konkurovat evropské prémiové střední třídě. Pod kapotou tohoto auta se mimo jiné objeví nový přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr Ecotec s výkonem 201 kW.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
5. 1. 2012 01:10
Re: Kulicka
podle zrcátka ... říkám montáž :-)
4. 1. 2012 19:58
Re: Kulicka
to by musela byt fotomontaz zalozena na realnych foto buicku encore, bo je to az na masku chladice do nejmensiho detailu totozne.
A obrazek oplu beha po internetu dyl nez to buick encore puzzle.
4. 1. 2012 17:27
Re: Kulicka
A tak maji tam i mensi auta, toto zase bodu "robustnejsi" stavbou nez treba Aveo/Sonic, a i to se v USA proda :-)
4. 1. 2012 17:26
Re: Kulicka
Hm, to je podle me fotomontaz, protoze jinak ten Opel bude ohavny ;-\ Pritom ten Buick ma smrnc, snad je to jen photoshop
4. 1. 2012 15:53
Re: Kulicka
tady je opel mokka:
[odkaz]