Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM v Detroitu 2012: Cadillac ATS a tři další světové premiéry

David Bureš
Diskuze (2)
Na lednovém detroitském autosalonu bude představen nový Cadillac střední třídy.

Koncern General Motors oznámil, že pro lednový autosalon v Detroitu chystá čtyři světové premiéry. Jedním z nově představených vozů má být chystaný Cadillac ATS, který chce konkurovat BMW řady 3, Mercedesu-Benz třídy C a Audi A4.

ATS bude pro Cadillac velice důležitý model, má být totiž klíčovou součástí expanze této americké automobilky. Vedení již dříve uvedlo, že oproti konkurentům má být zábavnější, zákazníky má oslovit i svým designem.

Aby se Cadillac ATS stal plnohodnotným hráčem na trhu, dostane tři karosářské verze: sedan, kupé a kombi. Termín uvedení na trh je přelom roku 2012 a 2013.

Pod kapotou má podle posledních informací pracovat přeplňovaný dvoulitr, jeho výkon se bude pohybovat mezi 201 a 209 kW. Motor má vzniknout přepracováním čtyřválce 2,5 Ecotek z Chevroletu Malibu.

Mezi dalšími třemi nově představenými automobily mají být jak studie, tak sériové vozy. Více se o nich pravděpodobně dozvíme ještě do konce roku.

Detroitský autosalon (North American International Auto Show) 2012 bude probíhat od 9. ledna do 22. ledna 2012.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Vencos
4. 12. 2011 23:58
Re: 2,0 Turbo
2.0 turbo... Když se tak podívám,kolik motorů si můžu vybrat v Audi A4 a BMW 3, chtělo by to něco víc,než suchej 2.0 turbo z prašivýho opla.

Možná by nebylo od věci udělat i něco speciálního, však je to Cadillac, ne Opel.
Něco co nedostanem v sOplu, lacinym Chevroletu, něco ocyb jsme čekali v dravym Pontiacu, něco co by nás odrovnalo a řekli jsme si "no to mě poser,to musim mít"
Já vím,je to JEN General Motors,takže ničeho zajímavýho se od nich asi nedočkáme...
4. 12. 2011 10:39
2,0 Turbo
Motor je podle me to, co brani amerikam rozsirit se v Evrope, tento 2,0 Turbo by tomu mohl velice vyrazne pomoct. Casem urcite prijde i mala nafta, ale v teto tride v tom az takovy problem nevidim, toto sluzebak nebude, takze absence nafty nebude na zavadu. No, na tuto i ostatni premiery se tesim, pokud tento motor nacpou i do Malibu (a ze urcite jo), bude to silny konkurent