Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bývalý šéf Ferrari povede společnost Alitalia

Michal Fokt
Diskuze (8)
Luca di Montezemolo by se měl stát ředitelem problematické letecké společnosti. Povede se mu s ní stejný kousek jako s Ferrari?

Čekali byste, že se 67letý Luca di Montezemolo poté, co za poněkud nejasných okolností přepustil své křeslo šéfa Ferrari Sergio Marchionnemu, odejde na jistě zasloužený odpočinek? Tak to ho vůbec neznáte, už hledá nějakou další výzvu. Podle agentury Reuters se chystá jeho jmenování ředitelem italské letecké společnosti Alitalia.

Alitalia se už několik let potácí v problémech, z nichž ji má dostat finanční injekce v podobě investice aerolinek Etihad ze Spojených arabských emirátů, která v ní koupila 49% podíl. V souvislosti s touto transakcí čekají Alitalii rozsáhlé změny a jednou z nich má být podle Reuters i dalších zdrojů jmenování di Montezemola ředitelem společnosti.

Ze své funkce se bude zodpovídat už pouze CEO Alitalie, kterým je šéf Etihadu James Hogan. Mohli bychom se díky automobilovém nadšenci ve vedení letecké společnosti dočkat nějakého propojení obou světů stejně, jako tomu bylo v sedmdesátých letech, kdy barvy Alitalia hájila soutěžní Lancia Stratos? Nechme se překvapit, co Luca chystá...

Michal Fokt
Diskuze (8)
12. 11. 2014 08:53
no
každopádně (aniž bych si hledal a znal detailní souvislosti) si myslím, že tohle je výborná zpráva pro Alitalii a je to možná jedna (z mnoha) věcí, které tato tradiční, moje oblíbená (i když s mnoha vadama) společnost potřebuje.
Aby náhodou z Alitalie nebyl do tří let největší prémiový dopravce.
11. 11. 2014 19:57
Re: Eh?
Ona nejaka moc nova spolecnost ani vzniknout nemuze dle vseho, protoze aerolinku v EU nesmi vetsinove vlastnit ani ridit subjekty mimo EU. Takze on CEO ani bejt proste nemuze. Coz by pan Fokt mohl zjistit behem par vterin:)
11. 11. 2014 17:08
Eh?
Jak presne jste dosli k tomu, ze CEO Alitalie je James Hogan? Pratele, kamaradi, nez neco publikujete, venujte 10 vterin Googlu, dyk uz je to fakt trapny.
11. 11. 2014 17:01
Re: myslim ze prave Luca
Proboha co to je za hnety? Laska, srdce, zivot blabla...
Avatar - 3_diamanty
11. 11. 2014 16:36
myslim ze prave Luca
sa postaral o narastajuci imidz a exkluzivitu ferrari v predoslych desatrociach.... bol to prave Luca ktory zaroven aj udrzal jedinecnost a exkluzivitu ferrari na najvyssich prieckach automobiloveho retazca.... odmietol SUV a dalsie nezmysly..... mam obavy z toho ze jeho nastupcovia uz pridu prave s crossovermi hybridmi a dalsimi masovkami ( podobne ako sialene porsche , kde ide dnes uz tiez len o zisky a nic im nie je svate ) a stare dobre ferrari pojde do p...

velka poklona a ucta Luca.... :yes: dal si znacke ferrri vsetko, srdce, zivot, lasku .... a dostal si ju na automobilovy olymp.... tam kde take porsche nebude nikdy :yes:

z automobiloveho sveta odchadza zijuca legenda ..... stale tomu nemozem uverit a ani neverim ze nastupca bude lepsi ako ty.... to je nemozne