Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac plánuje plug-in hybridní techniku téměř do všech modelů

Michal Fokt
Diskuze (11)
Luxusní americká značka také má v plánu zezelenat. Opouští však řady "elektrikářů", smysl jí prý dávají plug-in hybridy. Těch by mělo být u Cadillacu víc, než dost.

Je zvláštní, jak moc se mohou lišit názory automobilek na smysluplnost alternativních systémů pohonu. Zatímco jedni přísahají na elektromobily, druhým dává smysl hybrid a další vidí budoucnost ve vodíku. Každý má své argumenty proč je jeho cesta tou nejlepší možnou a pro všechny varianty pochopitelně existuje spousta důvodů, proč nejsou správné.

Prémiová značka Cadillac se nyní oficiálně hlásí k příznivcům plug-in hybridů. Šéf automobilky Johann de Nysschen oznámil, že právě touto cestou se bude ubírat v příštích letech, protože plug-iny jsou praktičtějším řešením, než čisté elektromobily, které mají nevýhodu v krátkém dojezdu a "nedospělé" dobíjecí infrastruktuře. V blízké budoucnosti by měla mít plug-in hybridní techniku většina vozů značky, kterých se to (ne)týká však prozatím nespecifikoval.

Toto rozhodnutí asi nepřekvapí s ohledem na to, že už jezdí fešné kupé ELR s technikou minulé generace Chevroletu Volt a Opelu Ampera, schopné ujet na baterka až 60 km, popřípadě pokořit 60 mph za "hot-hatchových" 6,4 s. Dalším přírůstkem bude už příští rok Cadillac CT5, jenž má dostat 18,4kWh Li-Ionky, dvoulitrový turbomotor a dva elektromotory o celkovém výkonu 250 kW a s maximem točivého momentu 586 N.m.

De Nysschen ovšem není nijak militantní, slibuje i čistý elektromobil, ale až poté, co se rozšíří nabídka plug-inů a půjde spíše o doplněk nabídky, jako odpověď na EV od prémiové konkurence.

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - Barrichello
26. 11. 2015 15:01
Re: Hm
njn, drobné se šiknou vždy a většino na dream cars chybí :-)
Avatar - Aoyagi
25. 11. 2015 22:59
Re: Hm
Hmm... To se má. Ja pořád chci nahradit svého starého pracanta nečím z Avalanchem/Tahoe/Colorado, ale furt mi nějak schází drobné >:D
Avatar - Barrichello
25. 11. 2015 20:46
Re: Hm
Avalanche má kámoš z jižních čech, spolu s asi dalšíma 10 amerikama >:D
Avatar - Aoyagi
25. 11. 2015 16:20
Re: Hm
Já viděl STS-V zaparkované u servisu vedle Avalanche. Nějak se tu ty ameriky množí >:D
Avatar - Aoyagi
25. 11. 2015 16:19
Re: Hm
Tak TT ne, jen supercharged. Což de.

No jo, taková škoda, už žádné bublání.